5 verschillende crunches voor een topresultaat

Altijd maar weer sit-ups doen, dezelfde saaie oefening, steeds maar weer. Bovendien is de kans groot dat je geen sixpack hebt, omdat je steeds maar dezelfde oefening doet. Overweeg daarom eens om de volgende oefeningen ook mee te nemen in je trainingsschema.

1. Crunch op een fitnessbal

Bron: fitbie.com

Bron: fitbie.com

Ga op een fitnessbal zitten met je voeten plat op de grond en op schouderbreedte afstand. Ga vervolgens met je rug naar achteren, zodat hij parallel staat aan de grond. Het voelt dan alsof je rug om de bal heen gelegen is. Strek vervolgens je armen omhoog en til je rug langzaam van de bal op. Houd je hoofd in eenzelfde lijn met de rest van je lichaam, zodat je geen nek klachten krijgt. Wanneer je middenrug de bal niet meer aanraakt moet je stoppen met de beweging. Als je verder gaat heb je namelijk kans dat de bal onder je weg glipt. Blijf vervolgens 3 seconde op de maximale positie en ga dan weer terug naar de startpositie.

2. Twist and Crunch

Bron: peerfit.com

Bron: peerfit.com

Ga op je rug op een fitnessmat liggen. Plaats je handen in je nek bij je oren en doe je benen omhoog, terwijl je je knieën gebogen houdt in een hoek van 90 graden. Span vervolgens je buikspieren aan en breng je rechter elleboog naar je linker knie. Houdt dit drie seconde vast en ga dan terug naar de startpositie. Maak vervolgens dezelfde beweging met je linker elleboog naar de rechter knie.

3. De ruitenwisser crunch

Bron: cutandjacked.com

Bron: cutandjacked.com


Lig op je rug plat op vloer, met je armen uitgestrekt naast je, zodat je bovenlichaam de letter T vormt. Houd je benen gestrekt terwijl je boven je in de lucht houdt. Laat je beide benen tijdens de oefening bij elkaar. Laat je benen naar links vallen, maar zorg ervoor dat ze grond NIET aanraken. Breng ze vervolgens weer verticaal omhoog en en laat ze vervolgens naar de rechterkant vallen, zonder de vloer aan te raken. Dit is een herhaling. Doe de oefening tien keer.

4. Hip raise and Leg Raise

Bron: ivillage.com

Bron: ivillage.com

Ga op een bankje op je rug liggen met je benen de lucht in, loodrecht gepositioneerd van de vloer. Houd de bank boven je hoofd vast om een goede balans te houden. Til vervolgens je heupen op van de bank, terwijl je je benen verticaal de lucht in houdt. Houd deze positie drie seconden vast en laat je heupen dan weer zakken.

Dan gaan we over op de leg raise. Blijf in dezelfde positie liggen, maar laat vervolgens je benen zakken tot ze net de bank niet raken. Houdt dit drie seconde vast en beweeg je benen dan langzaam weer omhoog. Herhaal beide bewegingen tien keer.

5. De Houthakker

Bron: fitsugar.com

Bron: fitsugar.com


Pak een bal, ter grootte van een voetbal, en houdt deze met beide handen vast. Ga met je knieën een beetje gebogen staan, en met je voeten iets meer dan heupafstand uit elkaar. Til de bal op tot iets hoger dan je ogen en draai tegelijkertijd je torso naar links. Vervolgens maak je een beheerste beweging met je torso naar rechts, terwijl je de bal naar je rechter knie beweegt. Buig hierbij door je benen. Beeld je in dat je een houthakker bent die met een bijl blokken hout hakt. Wissel van zijde en doe beide kanten tien keer.

Lees ook:Vrouwen: 4 oefeningen voor betere seks
Lees ook:4 oefeningen voor een sterke rug
Lees ook:3 top oefeningen voor een gespierde kont
Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:4 moves voor slankere dijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>