Troga: krachttraining en Yoga

Troga is een combinatie van weerstandstraining en yoga. Heb jij het al geprobeerd?

Troga is een variant van yoga waarbij er gebruik wordt gemaakt van extra voorwerpen en fitnessapparaten, zoals muurkabels en touwen. De bedoeling is dat je met je eigen lichaamsgewicht krachttrainingsoefeningen doet, bijvoorbeeld door jezelf in een pose vast te houden terwijl je in touwen hangt.

Troga is ontwikkeld door twee Australiërs, Ben Lucas (een rugbyspeler) en Kate Kendall (een yoga expert). Zij hebben Troga zo ontwikkeld dat je je spieren traint, zonder dat je je gewrichten belast. Doordat je in de touwen hangt heb je meer veiligheid, en bewegingsvrijheid. Dit geeft je de mogelijkheid om verder te stretchen dan je normaal gesproken doet.

Lees ook:Word sterk met de 500 Rep Workout
Lees ook:Wellness goeroes bij je thuis
Lees ook:Train je buikspieren met “Beat Belly”
Lees ook:De 4 grootste yoga fails
Lees ook:Yoga Feel Good Basisboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>