Buik is meest gehate lichaamsdeel

Volgens een Britse studie is de buik het meest gehate lichaamsdeel, meldt de Times of India. Hoe zorg je ervoor dat je weer trots kunt zijn op je buik?

belly-button-valley-1062385-m
Uit de studie blijkt dat een derde van de Britse bevolking zijn of haar buik het lelijkste lichaamsdeel vindt. Op de tweede plaats volgen de lovehandles, ofwel het vet op de heupen, en op de derde plaats het armvet. Gelukkig kun je actie ondernemen om je buik weer strakker te krijgen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de drie volgende oefeningen doen.

20 minuten cardio
Ga elke dag voor minstens 20 minuten de deur uit om even lekker te bewegen. Ga bijvoorbeeld fietsen, snelwandelen, of hardlopen. Dit is namelijk goed voor je conditie en het zorgt ervoor dat je hart sneller klopt, waardoor je stofwisseling versnelt en je dus sneller vet verbrand.

Bicycle crunches
Door buikspier oefeningen te doen wordt je lichaam sterker waardoor het gedurende de dag meer calorieën gaat verbranden. De bicycle crunch is slechts één oefening die je hiervoor kunt doen. Bekijk hier 4 killer buikspieroefeningen voor een sixpack.

Zo doe je een bicycle crunch:

Kettlebell swing
De kettlebell is een handig gewicht dat voor veel oefeningen gebruikt kan worden. Om je buikspieren te trainen is de kettlebell swing het meest geschikt. Zet je benen van elkaar op heupafstand, pak de kettlebell met twee handen vast. Ga in squatpositie en houd daarbij je rug recht. Zwaai de kettlebell eerst tussen je benen en daarna omhoog tot borsthoogte. Doe dit ongeveer 30 tot 60 seconden.

 

Lees ook:Welke buikspieroefening zorgt voor de snelste sixpack?
Lees ook:Kettlebell maandag
Lees ook:Uit-je-dip-tip: de Tabata-workout
Lees ook:Simpele tips voor een betere workout
Lees ook:Oefening van de dag: jumping jacks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>