4 oefeningen voor slanke benen

Als je de onderstaande oefeningen drie keer per week doet, met twee of drie sets per oefening en een minuut pauze tussen de verschillende oefeningen, heb je binnen no-time de benen waar iedereen jaloers op wordt.

1. step up met leg lift

Zet een stoel voor je neer en zet je rechtervoet op de stoel. Duw jezelf vervolgens omhoog, zodat je rechtop op de stoel staat. Vervolgens breng je je linkerbeen achter je omhoog en zet hem vervolgens weer terug op de vloer. Doe vervolgens hetzelfde, maar begin dan met je linkervoet op de stoel. Wissel net zo lang tot je beide benen twaalf tot vijftien keer hebt getraind.

2. Reverse Lunge met front kick

Ga rechtop staan met je benen een stukje uit elkaar. Zet vervolgens je rechtervoet achter je lichaam neer en buig je beide knieën in een hoek van negentig graden, zodat je in een lungepositie staat. Duw jezelf vervolgens weer terug, zodat je rechtop staat en schop met je rechterbeen. Ga dan meteen weer terug in de lungepositie. Doe dit twaalf tot vijftien keer en wissel dan van been.

3. Lateral leg lift

Ga rechtop staan met je benen op heupafstand van elkaar af. Doe vervolgens een squat en op het moment dat je weer rechtop staat breng je je rechterbeen omhoog aan de zijkant van je lichaam. Het maakt daarbij niet uit hoe hoog je je been optilt, maar dat je je bilspieren en beenspieren goed kunt aanspannen. Zet je been weer terug op de grond en ga meteen verder met de squat. Til dit maal je linkerbeen op aan de zijkant van je lichaam, wanneer je weer rechtop staat. Doe dit net zo lang tot je beide benen twaalf tot vijftien keer hebt gehad.

4. Plié squat jump

Bij een plié squat train je de binnenkant van je dijen. Ga met je voeten naar buitengericht rechtop staan met je benen op heupafstand. Vervolgens maak je een squat. Je benen staan niet recht voor je uit maar staan schuin. Houd je bovenlichaam recht tijdens de squat. Als je weer omhoog komt spring je. Zodra je weer neerkomt maak je de volgende squat. Herhaal dit vijftien tot twintig keer.

Wil je zeker weten hoe je de oefeningen goed moet doen? Bekijk dan onderstaande video van Women’s Health.

Lees ook:Doe de strakke kont workout
Lees ook:4 moves voor slankere dijen
Lees ook:5 verschillende crunches voor een topresultaat
Lees ook:Vrouwen: 4 oefeningen voor betere seks
Lees ook:5 oefeningen voor een strakke ronde kont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>