Watermeloen voorkomt spierpijn

Als je een uur voor je workout een paar grote stukken watermeloen eet, heb je de dag erna minder last van spierpijn.

Uit onderzoek van Spaanse onderzoekers blijkt dat watermeloen sap spierpijn verzacht na een intensieve workout. Volgens de auteur van het onderzoek, Encarna Aguayo, bevat dit sap een hoge concentratie L-citrulline, een aminozuur dat de afvoer van melkzuur uit de spieren bevordert. Naast het eten van stukken watermeloen, kunnen deze ook vermalen worden tot watermeloen sap. 1 glas is al voldoende!

Lees ook:Is spierpijn noodzakelijk voor optimale spiergroei?
Lees ook:Vitamine C tegen spierpijn
Lees ook:Het belang van rekken en strekken
Lees ook:Drink chocolademelk na het sporten
Lees ook:Hoe verhelp je spierpijn?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>