Het belang van voldoende slaap voor optimale spiergroei

Wat iedereen weet is dat de combinatie van hard trainen en een goed voedingspatroon zorgt voor spiergroei. Wat echter te vaak wordt onderschat is de nachtrust. Voldoende slaap is doorslaggevend voor voorkomen van spierafbraak en zorgt optimale spiergroei. Dit moet dus zeker niet vergeten worden!

De rust is het enigste moment dat er herstel van de spieren plaatsvindt. Hoe beter de rust hoe meer er sprake is van goed herstel. In dit opzicht is het dus logisch dat er voldoende geslapen moet worden, vooral voor bodybuilders en mensen die veel aan fitness doen.
Echter, als er voldoende wordt geslapen vinden er in het lichaam nog veel meer positieve processen plaats die cruciaal zijn voor het snel en succesvol opbouwen van de spiermassa én het voorkomen van spierafbraak.

Cruciaal:

- De slaap is belangrijk voor de aanmaak van groeihormonen. 1 van de meest cruciale groeihormonen voor optimale spiergroei is het Human Growth Hormoon (HGH hormoon). In de laatste fase van de slaap produceert de pijnappelklier 80% van dit HGH hormoon. Dit bepaald dus in grote mate het herstel en de groei van spieren.
- Een goede nachtrust en voldoende slaap vermindert de aanmaak van het stresshormoon Cortisol. Dit hormoon zorgt voor spierafbraak en een toename van vetreserves. Dit is iets wat je absoluut niet wilt! Wanneer je slecht en te weinig slaapt maakt ons lichaam veel meer van dit stofje aan.

Voor mensen die veel aan fitness en krachttraining doen, is 8 uur slaap per nacht een must voor optimale spiergroei.

Lees ook:5 Herstel tips voor optimale spiergroei
Lees ook:Geen spiergroei? Dit zijn de 9 meest gemaakte fouten
Lees ook:5 tips om spierafbraak tijdens het cutten te minimaliseren
Lees ook:Rust en herstel zijn essentieel
Lees ook:Is spierpijn noodzakelijk voor optimale spiergroei?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>