10 redenen om aan Deadlifts te doen

deathlift

Naast squats, zijn deadlifsts de koning der oefeningen voor spiermassa-opbouwers. Als je graag zo veel mogelijk magere spiermassa wilt opbouwen en meer spierkracht wilt ontwikkelen, moet je zeker gaan deathliften. De deathlift is een samengestelde oefening waarmee je alle grote spiergroepen aanspreekt. Geen andere oefening doet meer voor het gehele lichaam in 1 keer dan de deathlift.

1 Sterke core

De core bestaat uit het middenrif, je rugspieren, bekkenbodemspieren, en al je (rechte en schuine) buikspieren. Tijdens het uitvoeren van de deathlift, worden al deze rompspieren 100% aangesproken. Een sterk ontwikkelde core zorgt voor een goede houding, stabiliteit en extreme kracht. Er zijn bijna geen oefeningen die je core zo goed triggeren als de deathlift.

2 De achterste spierketen

De achterste spierketens/spiergroepen behoren bij de belangrijkste spiergroepen voor een sporter. De achterste spiergroepen bestaan uit alle spieren aan de achterzijde van het lichaam, inclusief de hamstrings, bilspieren, kuitspieren en onderrug. Veel fitness beoefenaars negeren deze krachtige spieren. Een sterke achterste spierketen kan de sleutel zijn tot succes voor atleten en bodybuilders als het gaat om kracht en spiergroei. Geen andere oefening spreekt de achterste spiergroepen zo goed aan als de deathlift.

3 Betere houding

De deathlift verbeterd de houding van je wervelkolom, waardoor je een betere lichaamshouding krijgt. Ook de core die goed wordt getriggerd tijdens het uitvoeren van de deathlift, zorgt voor een betere houding.

4 Meer spieren tegelijkertijd

De deathlift spreekt meer spieren tegelijkertijd aan dan elke andere oefening. Zelfs de squat spreek niet zoveel spiergroepen in 1 keer aan. Als je niet veel tijd hebt om te trainen, maar toch een fullbody workout wilt doen, is de deathlift de meest geschikte oefeningen omdat er zoveel spieren tegelijkertijd worden getraind.

5 Knijpkracht

De zware halterstang vasthouden tijdens het doen van de deathlift oefent erg veel druk uit op je vingers, polsen en onderarmen. Je onderarmen staan volledig op spanning en worden daarom ook extreem geprikkeld. Als je dit vaker doet zullen je onderarmen, polsen, en vingers zwaarder gewicht aankunnen, wat leidt tot een veel betere algemene knijpkracht.

6 Functionele kracht

Als je een fysiek zwaar beroep hebt of als je dagelijks zware lichamelijke taken uit moet voeren,  kan je de beweging van de deathlift na bootsen als je iets zwaars op moet tillen. Als je iets zwaars van de vloer optilt gebruik je dezelfde spieren als tijdens het uitvoeren van de deathlift. Als je de deathlift regelmatig doet, gaan de fysiek zware bewegingen in het dagelijks leven ook veel makkelijker.

7 Beter uithoudingsvermogen

Net zoals squats, zijn deathlifts erg intensief en worden er erg veel calorieën verbrand tijdens het uitvoeren van de deathlift. Ook gaat je hartslag omhoog en werk je tijdens de uitvoering aan je conditie. Hierdoor draagt de deathlift bij aan het verbeteren van je algemene uithoudingsvermogen.

8 Meer groeihormoon en testosteron

De hoeveelheid testosteron en groeihormoon dat het lichaam produceert, is gebaseerd op het aantal spiervezels dat er worden getriggerd. Omdat de deathlift de meeste spiervezels aanspreekt, wordt er door het lichaam meer testosteron en groeihormoon geproduceerd, wat leidt tot meer spiermassa en meer spierkracht.

9 Variatie en veelzijdigheid

Er kunnen veel verschillende vormen van de deathlift uitgevoerd worden. Naast de normale deathlift, kan je ook kiezen voor de Romanian Deadlift of de Stiff-Legged Deadlift. Daarnaast kan de deathlift gecombineerd worden met vele andere bewegingen. Elke variatie legt de nadruk weer op een andere spiergroep, wat goed van pas komt voor een breed scala aan doelen.

10 Weinig materiaal

Alles wat je nodig hebt is een Olympische halterstang en een aantal gewichtsschijven. Andere oefeningen vereisen een bankje, een squatrek of een rek voor de dumbbells. Dit maakt de deathlift een kostenbewuste oefening die wel super effectief is. Zeer geschikt voor thuis dus.

Door onder andere deze redenen is het zeer belangrijk om de deathlift toe te voegen aan je trainingsschema. Wel moet je erg voorzichtig zijn met de deathlift. De oefening heeft deze naam niet voor niks gekregen. Het is namelijk een erg moeilijke oefening en als de beweging verkeerd wordt uitgevoerd, is de kans op een blessure erg groot. Vooral bij de deathlift geldt: uitvoering is belangrijker dan gewicht! Zorg er ook voor dat je 2-3 goede warming-up sets uitvoert voordat je aan de slag gaat met het echte zware gewicht.

Lees ook:De Top 3 beste fitness oefeningen
Lees ook:Het belang van Core&Stability training
Lees ook:5 Redenen en voordelen om te Squatten
Lees ook:Je kan m’n rug op! De vijf beste oefeningen voor je rug
Lees ook:7 voordelen van het trainen op eigen lichaamsgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>