Een Online Personal Trainer: De nieuwe fitnesstrend!

online pt

Je wilt je doelen zo snel mogelijk bereiken in jouw eigen vertrouwde omgeving/fitnesscentrum voor een zo laag mogelijke prijs. Een Online Personal Trainer is hiervoor de perfecte oplossing.

Personal Training is de meest effectieve manier om verantwoord te trainen met als hoofd doel het zo snel mogelijk realiseren van jouw persoonlijke doelen. Het inhuren van een Personal Trainer voor 1 op 1 training sessies is voor de meeste mensen onder ons simpel weg niet te betalen. Alleen mensen die er de financiële middelen voor hebben kunnen zich een Personal Trainer veroorloven. Gelukkig transformeert Personal Training ook mee met de maatschappij en de technische ontwikkelingen.

Wat is Online Personal training?

Het woord zegt het eigenlijk al. Voor Online Personal Training hoef je geen personal trainer in te huren waarmee je 1 op 1 sessies uitvoert, maar houd je via een medium zoals je smartphone, laptop of PC contact met je Personal Trainer. De Online Personal Trainer maakt een trainingsschema op maat, gebaseerd op jouw doelen. Het enigste wat je hoeft te doen is de oefeningen en/of trainingsmethodes uitvoeren die de trainer voor jou heeft opgesteld. Daarnaast maakt een Online Coach een speciaal voor jou samengesteld voedingsschema. Dit kan voor zowel vet verbranden als het aankomen in spiermassa. Wat erg handig is aan het hebben van een Online Personal Trainer, is dat je wanneer je maar wilt contact met elkaar kunt hebben. Dus als je ergens tegen aan loopt of vragen hebt over wat dan ook, kan je makkelijk via bijvoorbeeld je smartphone contact opnemen met je coach, een gesprek starten en je vragen stellen. Net zoals bij een real life personal trainer, heeft de online coach ook een luisterend oor voor je en zorgt hij of zij ervoor dat je je goed voelt in het gehele proces.

Voordelen:

Het grootste voordeel is de prijs. Een Online Coach is vele malen goedkoper omdat je hem of haar niet hoeft in te huren voor 1 op 1 sessies. Een ander groot voordeel is dat je gewoon aan de slag kunt gaan in jouw eigen fitnesscentrum met het trainingsschema dat je online coach voor jou heeft opgesteld. Ook de Online voedingsbegeleiding is een groot voordeel. Als je vragen hebt over het voedingsschema of als er iets niet lukt, kan je altijd online contact opnemen met je Online Personal Trainer.

Nadelen:

Het grootste nadeel is dat er niemand naast je staat om je te corrigeren als je een oefening verkeerd uitvoert. Hierdoor is de kans op blessures vele malen groter. Je dient dus bekend te zijn met fitness en het uitvoeren van bepaalde oefeningen als je besluit een Online Personal Trainer aan te schaffen. Ik adviseer beginners om deze reden niet te beginnen met een Online Coach, maar een real life Personal Trainer om je niveau te verhogen. Beginners kunnen een Online Personal Trainer daar in tegen wél inhuren voor alleen het volgen van een voedingsschema op maat. Een ander nadeel is dat er niemand naast je staat die je zo af en toe een schop onder de kont geeft, je aanmoedigt en motiveert. Dit brengt het ‘gevaar’ met zich mee dat je het eerder opgeeft en dus minder snel je doelen bereikt.

Lees ook:Hoe kies je een goede personal trainer?
Lees ook:Online workouts: alleen maar toch samen
Lees ook:Een goed begin is…een personal trainer nemen!
Lees ook:4 digitale fitness trends in 2014
Lees ook:Celebrity Trainer Jorgen de Mey geeft magische mini Workshop bij Health City

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>