Vaderschap maakt volgens onderzoekers zwaarder

Dat vrouwen na hun zwangerschap een paar pontjes zijn aangekomen is voor een ieder bekend, en normaal. Maar dat kersverse vaders ook vaak wat kilootjes aankomen, zorgt voor rare gezichten en vele vraagtekens.

vader en kind

Mannen die voor de eerste keer vader worden komen gemiddeld ongeveer twee kilo aan.

Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers van Northwestern University

Voor het onderzoek werd het BMI van 10.000 mannen twintig jaar lang onderzocht. De onderzoekers concluderen dat mannen die vader zijn geworden en met hun kinderen samenwonen gemiddeld twee kilo zwaarder zijn geworden. Vaders die niet met hun kinderen wonen komen gemiddeld anderhalve kilo aan.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat mannen zwaarder worden als ze getrouwd zijn. Nu blijkt ook vaderschap een effect te hebben op het gewicht en de gezondheid van de man.

De reden voor de extra kilo’s is volgens de onderzoekers een verandering in het eet- en leefpatroon van nieuwe vaders. Omdat er voor het kind gezorgd moet worden is er minder tijd om te sporten. Ook eten vaders vaak het bord van hun kind leeg, blijkt uit het onderzoek.

Door: nu.nl

Lees ook:7 valkuilen die je dik maken
Lees ook:‘Intelligente mannen zijn beter in vorm’
Lees ook:Sporten in de natuur maakt kinderen gezonder
Lees ook:Help! We worden te dik!
Lees ook:Dikke mannen produceren afwijkend zaad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>