Onderzoek bevestigd: Beetje alcohol remt de spiergroei niet

alcohol spiergroei

Dat veelvuldig en overmatig alcoholgebruik de spiergroei remt en zelfs zorgt voor ernstige spierafbraak is inmiddels al bekend. Tot op heden was er geen onderzoek bekend naar de opbouw van spiermassa als gevolg van krachttraining in combinatie met een kleine dosis alcohol. Gelukkig is daar nu wel een onderzoek naar gedaan:

Het onderzoek werd getest op ratten die gedurende twee weken elke dag een klein beetje alcohol toegediend kregen, in vergelijking met ratten die helemaal geen alcohol toegediend kregen. Beide groepen ratten werden blootgesteld aan een oefening om hun voetspier te versterken en achteraf werd de spierontwikkeling gemeten. De ratten die alcohol toegediend kregen, bouwden net zo snel spiermassa op als de controlegroep ratten die geen alcohol toegediend kregen. Dit is een eerste kleine deur opener naar het idee dat ook bij ons mensen een klein beetje alcohol de spiergroei niet remt.

Uiteraard betekend dit voorlopige resultaat niet dat je vanaf nu lang leve de lol elk weekend liters alcohol naar binnen kan werken. De nadruk ligt hierbij op een KLEINE hoeveelheid van 1 tot 3 biertjes/wijntjes/shotjes op een avond!

Mensen die aan het afvallen/droogtrainen zijn: De dag dat je besluit deze kleine hoeveelheid alcohol te drinken moet je in plaats daarvan minder eten over de gehele dag. Dit omdat er altijd calorieën zitten in alcoholische dranken. Voor deze mensen geldt: drink drankjes waarin zo min mogelijk calorieën zitten zoals shotjes pure wodka, of een glas pure whiskey met ijs. Vermijdt alle mix drankjes zoals bacardi-cola omdat deze vol zitten met suikers en calorieën.

Lees ook:Witte wijn net zo gezond als rode wijn
Lees ook:Beetje alcohol, minder vet
Lees ook:Koffie tegen spierpijn
Lees ook:Specifieke combinatie van smaakstoffen zorgt ervoor dat je minder eet
Lees ook:Bang zijn = afvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>