Mensen die light-frisdranken drinken eten vaker ongezond

light frisdrank

Naast het feit dat licht-frisdranken vol zitten met ongezonde zoetstoffen en smaakversterkers om de drank drinkbaar te maken, eten mensen die light-frisdranken drinken ook vaker ongezond dan mensen die normale frisdranken drinken. Ze zijn geneigd meer suiker, zout en vet voedsel te nuttigen. Dit blijkt uit een nieuwe studie van de universiteit van Illinois.

De onderzoekers bekeken de eetgewoonten van 22.000 Amerikanen uit data van Amerikaans gezondheidsstatistieken. Daarin werden deelnemers gevraagd op te sommen wat ze de afgelopen twee dagen tot zich hadden genomen.

Professor Ruopeng An onderscheidde in de voeding onder meer vijf soorten drank: suikervrije of light-drank, drank met suiker, koffie, thee en alcohol. Daarnaast bekeek hij 661 soorten voedsel, onder meer eten dat niet direct noodzakelijk is voor het lichaam maar wel variatie toevoegt aan het dieet, zoals koekjes, ijs en chocolade.

Het zit in het hoofd

Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat mensen die light-drankjes drinken het idee hebben dat ze meer mogen eten, dus dat ze dan eerder een muffin pakken of een zak chips.

(Nu.nl)

Lees ook:Vochtrijke voeding maakt taille slanker
Lees ook:Neem snelle koolhydraten na de training voor optimale spiergroei!
Lees ook:Beetje alcohol, minder vet
Lees ook:De grootste oorzaken van extra vakantiekilo’s
Lees ook:Wat droge lippen je vertellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>