MyFitnesspal: Weet precies wat je eet, bereik sneller je doel!

MyFitnessPal

Het tellen en bijhouden van je macro’s en het aantal calorieën dat je binnen krijgt per dag is van groot belang voor het realiseren van je doel. Mensen die hun macro’s tellen (een eet dagboek bijhouden) vallen gemiddeld 3 kilo meer af dan mensen die dit niet doen. Veel mensen hebben moeite om precies het aantal eiwitten, koolhydraten en vetten te noteren, bij elkaar op te tellen en bij te houden. Gelukkig is daar een oplossing voor. Zeg vanaf nu maar gedag tegen al die papieren en dat gekrabbel, en houd je calorie inname handig bij via deze fitness- en voedingsapp:

MyFitnesspal

Myfitnesspal is een gratis app die het je mogelijk maakt precies te weten wat je dagelijks binnen krijgt. Als je de app hebt geïnstalleerd is het eerste wat je moet doen je gewicht, geslacht, lengte en je doel (afvallen, op gewicht blijven of aankomen) noteren. Aan de hand van al die gegevens rekent de app voor je uit wat je dagelijks aan calorieën binnen moet krijgen. Dit hoef je zelf dus niet meer te doen!

De app biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Zo kan je je voortgangen in je trainingsschema via de app bijhouden, is er de mogelijkheid voor een stappenteller, kan je op elk moment je doelen bijstellen, kan je zelf invullen in welke ratio je de verdeling van de macro’s wilt, en kan je zelf voedselmiddelen toevoegen aan de app die nog niet zijn gebruikt.

Handig

Het enige wat je hoeft te doen is alle producten wat je eet en hoeveel daarvan in te vullen in de app. Verder hoef je niets meer te doen! Wat je tijdens het ontbijt eet vul je in bij ‘Ontbijt’, wat je tijdens de Lunch eet vul je in bij ‘Middageten’ en wat je tijdens het diner eet vul je in bij ‘Avondeten’. Alle tussendoortjes vul je in in het tabel ‘Tussendoortjes’.

Door Myfitnesspal krijg je een beter beeld van de voeding die je inneemt en de app helpt je je dieet langer vol te houden. Door dagelijks of wekelijks te kijken wat je precies hebt gegeten weet je precies wat je eet qua eiwitten, koolhydraten en vetten terwijl je zelf altijd de vrije keuze hebt wat je eet.

Ik weet zeker dat deze app voor veel mensen doorslaggevend is in het bereiken van je persoonlijk doel. Myfitnesspal is gratis te downloaden in de Appstores.

Lees ook:If It Fits Your Macros: eet wat je wilt en bereik je doel!
Lees ook:Mealpreppen: van cruciaal belang voor het snel bereiken van je doel
Lees ook:‘Eetdagboek’ bijhouden: Cruciaal voor succesvol afvallen
Lees ook:Fitness apps om je sportieve prestaties te verbeteren
Lees ook:Het Bulkseizoen is begonnen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>