Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!

Ken je het moment waarop je het grote inzicht krijgt? Je realiseert je ineens dat je zo niet langer door kunt gaan en dat je gezonder moet gaan eten en meer moet gaan sporten. Je schrijft je in bij een sportschool en gaat op dieet. Maar na een paar weken ben je weer terug bij je oude gewoontes van slecht eten en weinig sporten. Het beginnen van een gezonde levensstijl is erg lastig. Daarom geef ik je een aantal tips die je kunnen helpen in het moeilijk begin.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Kom in een routine
Het beginnen van een routine is vaak het moeilijkste wat je kunt doen. Mensen houden namelijk erg van routines en je bestaande routine is dan ook niet zo makkelijk te doorbreken. Probeer dit echter wel vol te houden. Spreek met jezelf vaste dagen en tijdstippen af waarop je naar de sportschool gaat. En bedenk goed: houd dit een aantal weken vol, zodat je oude routine plaats kan maken voor je nieuwe, gezonde routine.

2. Word flexibeler
In het harde begin is elke sport moeilijk. Dat komt doordat je lichaam nog niet gewend is aan alle nieuwe bewegingen. Hierdoor lijkt het alsof je ontzettend slecht bent in sporten en je voelt je als een stijve hark. Maar hou vol en blijf oefenen! Je zult merken dat je even door de zure appel heen moet bijten. Als je dit eenmaal hebt gedaan gaat er echter een wereld voor je open. Je wordt steeds flexibeler en kunt steeds meer.

3. Gebruik je lichaamsgewicht
Als je eenmaal een routine hebt opgebouwd is het van belang dat je dat je je eigen lichaamsgewicht gaat gebruiken in oefeningen. Hierdoor wordt je namelijk sterker en komt je stofwisseling meer op gang. Een aantal goede lichaamsgewichtoefeningen kun je hier vinden.

4. Word een professional
Tot slot is het belangrijk dat je jezelf onderwijst in wat er allemaal te winnen is in de fitness wereld. Lees boeken over fitness, sluit je aan bij een forum of wordt lid van een fitnessgroep. Hierdoor ben je niet alleen goed op de hoogte van de mogelijkheden van fitness, maar fitness wordt ook sneller een deel van je dagelijkse leven, omdat je er zoveel over praat en weet. Daarnaast werkt het vaak ook erg motiverend.

Ik hoop dat je nu geen twijfels meer hebt over fitnessen. Je moet er gewoon even doorheen bijten en ervoor zorgen dat fitness een belangrijk deel wordt van je dagelijks leven. Uiteindelijk zul je zien dat je de vruchten plukt van alle moeite die je er in het begin hebt ingestoken. Twijfel dus niet langer en ga lekker sporten!

Lees ook:Hoe kom je weer in vorm na een blessure?
Lees ook:Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!
Lees ook:De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool
Lees ook:4 voorwerpen die je nodig hebt als je buiten gaat sporten
Lees ook:Simpele tips voor een betere workout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>