Bang voor de sportschool? Dit moet je doen!

Veel mensen zijn huiverig om naar de sportschool te gaan. Ze zijn bijvoorbeeld geïntimideerd door de getrainde, meer ervaren sporters en voelen zich een beetje lullig als ze niet weten hoeveel gewicht ze moeten gebruiken, of hoe bepaalde oefeningen moeten. Hierdoor blijven ze vaak weg van de sportschool, of doen ze bepaalde oefeningen niet. Wat kun je hier nou tegen doen?

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

JCD Fitness geeft hier het antwoord op. Brenda Leigh-Turner zegt bijvoorbeeld dat je vooral moet leren hoe je met de apparaten om moet gaan. Schakel bijvoorbeeld de hulp in van een van de trainers op je sportschool en vraag hoe je het beste aan de slag kunt gaan. Je zult zien dat je binnen no-time meer vertrouwen hebt in jezelf. Als je geen behoefte hebt aan hulp van een trainer kun je ervoor kiezen om je meer in te lezen in het aanbod van oefeningen. Zorg er in ieder geval voor dat je meer kennis hebt voordat je aan de slag gaat.

Een andere oorzaak voor de angst om naar de sportschool te gaan komt voort uit je levensritme. Als het niet in je systeem zit om regelmatig te gaan sporten kan het zijn dat je bang bent om je gewoontes te doorbreken. Neem jezelf voor om uit je comfortzone te stappen. Ga het gewoon doen, maar begin rustig aan. Doe in het begin bijvoorbeeld maar een paar oefeningen waar je je op je gemak bij voelt. Als je hier eenmaal aan gewend bent kun je je trainingsschema weer uitbreiden.

Lees ook:4 tips voor je begint met gewicht heffen
Lees ook:Beginnen met fitness? Dit is wat je moet doen!
Lees ook:5 goede redenen om de sportschool te skippen
Lees ook:De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool
Lees ook:Afvallen tijdens het tv kijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>