Hoe je je lichaam optimaal in shape krijgt voor een fotoshoot

Sven Huijbregts is fitnessinstructor, personal trainer en model. Op Fitness.blog.nl zijn al op regelmatige basis tips en adviezen van hem verschenen. Deze keer legt hij uit hoe hij in vorm komt voor een fotoshoot.

Het hele jaar door ben ik bezig om een goede fysiek te krijgen. Ik let daarbij op dat ik goed train, goed eet, en voldoende rust (slaap) krijg. Veel mensen in mijn omgeving vinden dat ik er in doordraaf en vragen wanneer ik tevreden ben; zij vergeten echter dat ik doelen stel voor mijzelf. Ik heb bovendien de motivatie en de discipline, die bij hun vaak ontbreekt.

Afgelopen week heb ik een fotoshoot gehad (zie foto). De periode in de aanloop naar de shoot heb ik me het doel gesteld om ripped te zijn op de dag van de fotosessie. Ik zal hieronder samenvatten hoe ik mijzelf voorbereid.

Rust

Het begint bij mij met voldoende rust. Ik zorg ervoor dat ik 6-8 uur slaap per nacht; voldoende nachtrust zorgt voor een goed en volledig herstel van mijn spieren waardoor ik dus ook voluit kan trainen. Maar daarnaast ook is de kwaliteit van mijn huid beter.

Voeding

Daarnaast pas ik mijn voeding aan. Ik ga een stuk lager in mijn koolhydraten zitten, en ik kies mijn juiste momenten van koolhydraatinname. Verder verhoog ik mijn eiwitinname en vetinname, en tot slot drink ik min 2,5 liter water per dag. Dat mijn lichaam hier goed op reageert wil echter niet zeggen dat dit voor anderen ook werkt!

Training

En tot slot mijn training; de intensiteit gaat een stuk omhoog. Normaal gesproken doe ik geen buikspieroefeningen, ik heb een vetpercentage van 7% waardoor zijn mijn abs goed zichtbaar. Tijdens mijn voorbereiding pak ik buikspieren er wel bij om ze er nog harder en voller op te krijgen.

Door mijn doel (de fotoshoot in dit geval) heb ik een nog betere focus waardoor ik nog harder kan trainen. Daarnaast pak ik L-carnitine, dit is een quaternair ammoniumzout dat gesynthetiseerd wordt uit de aminozuren lysine en methionine. Dit gebeurt voornamelijk in de lever en in de nieren. Carnitine staat in voor het transport van vetzuren van het cytoplasma naar de mitochondriën, de energieproducent van de cel.

Binnenkort vertel ik welke work-out(s) ik pak in de aanloop naar de shoot.

Heb je vragen aan Sven? Stel ze dan door hieronder te reageren :-)

Lees ook:Het belang van voldoende slaap voor optimale spiergroei
Lees ook:5 Herstel tips voor optimale spiergroei
Lees ook:Spieren hebben ook rust nodig
Lees ook:Versla de moeheid tijdens je werk!
Lees ook:Geen spiergroei? Dit zijn de 9 meest gemaakte fouten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe je je lichaam optimaal in shape krijgt voor een fotoshoot

  1. Harry

    Wat ook werkt als je in korte tijd veel wil afvallen is dat je alle drank vervangt door water. Dat klinkt stom en niet aantrekkelijk, maar al na een week zul je verschil ervaren. Daarbij ook nog eens goed veel sporten zal helemaal effect opleveren.

      /  
  2. Soraya

    Hey! Heb je misschien een tip voor een goede fotograaf?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>