Spinning nieuwe stijl!

Het nadeel dat wielrenner en mountainbikers ervaren als ze in het winterseizoen hun outdoor training vervangen voor Spinning, is dat ze hun core (natuurlijk korset van buik-, rug- en heupspieren) te weinig trainen. Buiten beweegt de fiets immers heen en weer, heb je te maken met wind en andere weersinvloeden die sterke core-spieren vereisen om optimaal te blijven fietsen met een zo efficiënt mogelijk krachtoverdacht van links naar rechts. Spinning zelf kwam met de oplossing een Pilates-les te ontwikkelen die zich toespitst op fietsers. 

Real Ryder kwam met een andere oplossing; een fiets die -net als buiten- heen en weer beweegt. Kijk naar het demo-filmpje en een filmpje met commentaar van mensen die de Real Ryder hebben uitgetest. Ik ben nu al enthousiast!

 

Lees ook:3 redenen om te gaan spinnen
Lees ook:Uit-je-dip-tip: de Tabata-workout
Lees ook:Authentic Pilates in beeld
Lees ook:Spinning Brasil
Lees ook:Uniek: oude videobeelden Joseph Pilates

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spinning nieuwe stijl!

  1. denise

    fantastic! why didn’t Johnny G think of that sooner?

      /  
  2. angelique heijligers

    I know!!!! looks great & what a workout!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>