Ik heb bedacht dat ik maar eens moest gaan spinnen (1)

Veel van mijn vrienden zijn fanatieke wielrenners, en er is een tijd geweest dat ik er ook over dacht me bij hen te voegen; voorover gebogen in de wind, met wielerambities veel te groot voor zo’n klein zadeltje. Ik had er zelfs via m’n toenmalige werkgever een wielerpakje voor aangeschaft, zwart met een fluoriserende geelblauwe opdruk dat pijn aan de ogen deed. Een fiets had ik nog niet eens. En uiteindelijk heb ik het lollypop-pakje ook nooit aan gehad.

Dat had overigens niks te maken met dat psychedelische voorkomen. Ik ben gewoonweg iemand die geen bevrediging uit het sporten haalt als ie niet helemaal naar de kloten ben gegaan. Natuurlijk, werp één blik op het scherm tijdens de Tour de France en die ingevallen bekkies bewijzen dat wielrennen daar een uitermate geschikte sport voor is.

Maar een beetje leuke wielerfiets gaat tweedehands echter pas vanaf een euro’tje of zeshonderd; een klap geld dat je achteraf heel wat beter had kunnen besteden op het moment dat die prijzige tweewieler hangt te verstoffen omdat het ‘toch niet zulk lekker fietsweer is’.

Ik hikte bovendien aan tegen het idee dat als ik uiteindelijk een keer tot het gaatje wilde gaan, met m’n benen in de fik en het snot voor m’n ogen, ik daar minimaal drie uur voor uit moest trekken. Ze noemen het niet voor niets een tocht; toeren, daar ben je wel even mee bezig. Voor je de stad überhaupt uit bent al.

Nee, ik ben meer van de snelle satisfactie; zoals een snacker hunkert naar fastfood ben ik van de fast pain. Een uur, anderhalf max. En dus heb ik bedacht dat ik maar eens moet gaan spinnen. Een toepasselijk gekozen naam,  gezien de omwentelingen die je maakt op een apparaat dat niet meer is dan een frame met een vliegwiel. Binnenkort mijn relaas.

Lees ook:Een vos verliest wel z’n motivatie maar niet z’n streken
Lees ook:’300′ Work-out (2): op naar de 200
Lees ook:Vrouwen willen graag afvallen – maar sporten is niet aan hen besteed
Lees ook:Het boetekleed als sportshirt
Lees ook:5 manieren om je dijen cellulitis-vrij te maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>