3 redenen om te gaan spinnen

Het fietsseizoen komt er weer aan. Je wilt natuurlijk lekker in shape zijn als je op je wielren fiets door de Franse bergen toert. Volgens The Times of India is spinning een goede oplossing. En wel om deze 3 redenen:

Bron: ethicsalarms.com

Bron: ethicsalarms.com

Ontwikkelt je spieren
Een van de grootste voordelen van spinning is dat het je core traint. Maar daarnaast train je ook je kuiten en dijen. Daarnaast kun je met spinning ook nog eens je buikspieren trainen als je de juiste positie op de fiets aanneemt.

Verbrandt calorieën
Naast dat je met spinning je spieren ontwikkelt, is het ook nog eens een erg goede cardio workout. Je verbrandt met spinning ongeveer 250 calorieën per half uur. Het is daardoor ook nog eens een goede workout als je af wilt vallen.

Low impact
Spinning is een low impact oefening, wat inhoud dat je het knieën en gewrichten niet erg onder druk zet. Het is daardoor ook een sport waarbij je in verhouding tot andere sporten weinig kans hebt op blessures.

Lees ook:Wat moet eerst? Cardio of gewichten?
Lees ook:Hoe kun je afvallen met een loopband?
Lees ook:Afvallen in 7 dagen!
Lees ook:6 Redenen waarom je moet krachttrainen
Lees ook:12 sporten en de hoeveelheid calorieën die ze verbranden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>