70% draagt verkeerde beha

Het schijnt dat zo'n 70% van de vrouwen een verkeerde beha draagt-ook tijdens het sporten! En dat terwijl je borsten worden opgehouden door Cooper-ligamenten. Eenmaal uitgerekt door hardlopen of andere sporten waarbij je borsten veel bewegen, veren de Cooper-ligamenten niet meer terug in hun oorspronkelijke vorm. Ai. Een goede sportbeha is dus noodzaak. Nike deed twee jaar onderzoek voor het ontwikkelen van de perfecte sportbeha. 

 

Uit het onderzoek blijkt dat je borsten tijdens het rennen of dansen een 8-vormige beweging maken. Dat betekent dat een sportbeha zowel de horizontale als de verticale beweging moet onderdrukken. Verder blijkt dat je borsten dus worden opgehouden door Cooper-ligamenten en niet, zoals vaak gedacht wordt, door spieren. Deze Cooper-ligamenten zijn niet elastisch; eenmaal uitgerekt, veren ze niet meer terug. De Revolutionary Support Bra van Nike beperkt zoveel mogelijk de beweging van de borsten en biedt steun door het frontale gewicht van de borst gelijkmatiger over het lichaam te verdelen. 

Lees ook:Vrouwen matig tevreden met borsten
Lees ook:Meer zelfvertrouwen door sporten
Lees ook:KWF stopt met zelfonderzoek borstkanker
Lees ook:Mijn eerste zelfontworpen Nike’s!
Lees ook:Zwanger & sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>