4 voorwerpen die je nodig hebt als je buiten gaat sporten

Het is weer lekker weer en een fitnessroutine die je buiten kunt uitvoeren klinkt voor velen aantrekkelijk. Er zijn echter wel een aantal dingen die je nodig hebt als je in het warme weer gaat sporten.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

1. Laagjes
Het weer kan erg onvoorspelbaar zijn. Als je buiten fitnesst kun je van het ene op het andere moment in een keiharde regenbui terecht komen. Ook kan de temperatuur veranderen of kan het hard gaan waaien. Om je hier goed op voor te bereiden is het belangrijk dat je kleding in laagjes draagt. Hierdoor blijft je lichaam altijd warm en wordt je gezondheid minder beïnvloed door het weer.

2. Kleding waar je voorwerpen in kun doen
Het fijnste is om de deur uit te gaan zonder iets mee te mee te nemen. Vaak heb je echter wel voorwerpen bij je, zoals sleutels, portemonnee en telefoon. Deze wil je natuurlijk niet in je handen houden. Zorg daarom voor kleding met goede zakken, zodat je deze spullen goed kan opbergen, zonder dat je ze kwijtraakt.

3. Energie
Soms kan je lichaam even niet verder en heeft het wat extra energie nodig. Zorg er daarom voor dat je energie boosters bij je hebt als je een stuk gaat rennen, Dextro bijvoorbeeld.

4. Een waterdrager
Vooral met warm weer is het erg belangrijk dat je goed blijft drinken. Door het warme weer heb je namelijk meer kans op uitdroging, dus veel drinken is echt nodig. Als je buiten gaat sporten, moet je er dus voor zorgen dat je genoeg water meeneemt. Je hebt bijvoorbeeld riemen, waar je flesjes water in kunt bewaren, of neem een extra bidon mee.

Lees ook:5 tips bij sporten in de kou
Lees ook:Hoeveel water moet je drinken tijdens het sporten?
Lees ook:Blijf lekker buiten sporten maar kleed je warm!
Lees ook:4 hardloop tips voor de zomer
Lees ook:Beste manier om je energie een boost te geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>