Japanse kinderen koken zelf schoollunch

 

Een schoollunch in Japan lijkt op een steriele operatie. Er valt echter veel te zeggen voor de manier waarop kinderen op school de betekenis van een gezonde voeding leren. Vanaf een jaar of vier leren kinderen zelf een gezonde, warme lunch klaar te maken met de juiste verhouding aan vezels, proteïnen, calcium, vetten en koolhydraten. Groenten verbouwen ze zelf zodat… 

…ze leren dat het de natuur tijd kost om voeding voort te brengen.  Frisdranken zijn ten strengste verboden; kinderen mogen alleen ongezoete groene thee van huis meenemen. Naast gezonde voeding, leren de kinderen ook dat zowel sport als voldoende rust bijdragen tot een gezonde groei. De overheid hecht zoveel belang aan een gezond eetpatroon dat de kinderen getoetst worden voor hun kennis over voeding, basisscholen voorzien zijn van grote keukens en iedere school een diëtist krijgen toegewezen. Behalve voorkomen van overgewicht, wil de overheid ook erop toezien dat jonge meisjes niet lijden aan ondergewicht. Het aantal meisjes met ondergewicht is de laatste jaren namelijk toegenomen als gevolg van het heersend modebeeld.

  

Lees ook:Schoolmeisjes willen niet zweterig zijn
Lees ook:Scholen in Wales verbieden suiker, zout & ketchup
Lees ook:Obesitas bij kinderen. Het is hun eigen schuld!
Lees ook:Fitness voor kinderen tijdens BSO als vast onderdeel!
Lees ook:Een antwoord op Vince : Fastfood en ongezonde voeding is een fabeltje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>