Nederland moet gezonder eten

 

De jaarlijkse sterfte door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker moet teruggedrongen worden en wel door Nederlanders te stimuleren gezonder te eten. Het kabinet gaat daarvoor met voedselproducten, winkels en maatschappelijke organisaties om de tafel zitten. 

 

'Nederland moet gezonder eten'
Uitgegeven: 4 juli 2008 10:18

DEN HAAG – Het kabinet gaat samen met voedselproducenten, winkels en maatschappelijke organisaties stimuleren dat mensen gezonder eten. Dat zullen de ministers vrijdag besluiten in de wekelijkse ministerraad.

Een ingewijde bevestigt daarover een bericht in De Telegraaf.

Met het beleid moet de jaarlijkse sterfte door hart- en vaatziekten, diabetes en kanker worden teruggedrongen. Verder kunnen de kosten voor de gezondsheidszorg met miljarden omlaag als mensen veel meer fruit, vis en groente gaan eten.

Minister van Volksgezondheid Ab Klink vindt het te vroeg om verstrekkende maatregelen als het belasten van vet eten in te voeren. Hij vindt dat de overheid daarmee terughoudend moet zijn, maar zulke mogelijkheden wel moet onderzoeken.
ANP

Lees ook:Hart en vaat ziekten kun je voorkomen door fitness
Lees ook:Vezels goed voor mannenhart
Lees ook:Paarse tomaat tegen kanker
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Nederlander onderschatten slechte leefgewoonten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>