Nederland moet voorbeeld nemen aan Los Angeles

Het Voedingscentrum wil dat snackbars verboden worden uit arme wijken en stelt daarbij Los Angeles als voorbeeld. In LA mogen ondernemers  komend jaar in de armere buurten geen nieuwe eettenten meer openen waar ongezond eten verkocht wordt. De redenatie daarachter is dat overgewicht vooral voorkomt bij mensen met lage inkomsten.

Ik ben de afgelopen jaren veel in LA geweest. Je kunt er übergezond leven, je totaal overgeven aan een super healthy lifestyle. MAAR…een gezond volkoren brood kost ongeveer $7. Hmmm, hoe zou het toch komen dat mensen met lage inkomsten last hebben van overgewicht..?

Hier is een idee voor LA- en de rest van Amerika, waar supermarkten iedere dag containers vol onverkochte etenswaar weggooien: stop met die overmatige productie van goedkope levensmiddelen waar vrijwel geen voedingswaarde in zit en maak gezond eten toegankelijk voor alle inkomens. 

 

AMSTERDAM – Het Voedingscentrum wil een verbod op nieuwe snackbars in arme wijken of in de buurt van scholen. Dat meldt dagblad Spits dinsdagochtend.

De Nederlandse regering zou volgens het Voedingscentrum in de strijd tegen overgewicht het voorbeeld moeten volgen van Los Angeles. Daar mogen in South LA ondernemers het komende jaar geen nieuwe eettenten openen waar ongezond eten wordt verkocht.

In Los Angeles is veel kritiek op de 'voedselapartheid', omdat de maatregel alleen geldt voor het arme stadsdeel. De gedachte erachter is dat arme mensen vaak dikker zijn omdat ze minder geld kunnen uitgeven aan gezond eten.

Aangezien kinderen extra gevoelig zijn voor verleidingen, zou een dergelijk verbod er zeker moeten komen in de buurt van scholen, laat het centrum weten.

Strenger vestigingsbeleid

Twee jaar geleden riep het Voedingscentrum de overheid al op een strenger vestigingsbeleid te voeren voor fastfood- en afhaalrestaurants. Wie vaak fastfood eet, heeft een grotere kans om dik te worden, is uit onderzoek gebleken.

Als we de strijd tegen overgewicht willen aangaan, dan moeten de overheid en het bedrijfsleven de consumenten helpen een gezonde keuze te maken, aldus het Voedingscentrum.

(c) NU.nl/ANP

Lees ook:Scholen in Wales verbieden suiker, zout & ketchup
Lees ook:Mensen herkennen eigen overgewicht niet
Lees ook:Koolhydraatarm dieet het meest effectief
Lees ook:Paarse tomaat tegen kanker
Lees ook:Dikke fitness instructeurs: kan het wel of niet?

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nederland moet voorbeeld nemen aan Los Angeles

 1. nick

  slim idee, egt iets voor LA, ben er nog nooit geweest maar dat ben ik zeker van plan. ik denk alleen niet dat het in nederland werkt. de zogenaamde ” arme nederlanders eten geen junk food omdat ze niks anders kunnen betalen maar omdat ze verslaafd zijn. maar toch!

    /  
 2. nomoreaccidents

  Long time lurker, thought I would say hello! I really dont post much but thanks for the good times I have here. Love this place..

  When I was hurt in that boat accident my life would be changed for all time. Sadly that driver had no car insurance and I was going to be in pain for ever.

  This was not time for me to start and guess what to do. I had to find a good accident lawyer to help me get what I needed. After all, my family was counting on me.

  How bad was it? I has bedridden for 9 months, I had to have constant care and my clinic bills went through the roof!

  Thank goodness, I found a good referral site to help me.

  I will post more later this year to tell you more about what I have been going through.

  If you need an personal injury lawyer try the guys at

    /  
 3. kewireeKayami

  Echinacea is supposed to be able to help prevent the onset of colds and flu and also their symptoms! I would thoroughly recommend you pick some up. It can be bought at any herbal store. I really hope you get better soon!!! Good luck!

    /  
 4. employloan

  A business news needs access to credit for two reasons. First, credit allows a small business to get a loan or line of credit from a financial institution. Second, credit can let a small business buy the necessary supplies and goods. No matter why you need credit, it is giving you something of value in return for a promise of repaying all the cash in the future.

  So who provides credit to a small business? A relative will often help, but what about the bank in town or a supplier that is separated by a continent? How can someone who doesn’t know you and has never met you determine your creditworthiness?

  These companies would do exactly what you would do: they go to a reputable credit risk management agency in order to get a credit report. Through a comprehensive small business credit report, these companies can learn about all aspects of your business including your financial condition, credit history, top management and other important information. All of this is determined by your small business credit score. This single number can tell a potential lender whether or not you are a good risk. Often this score is a number on a scale, but can include alphabet letters. This score allows banks, lenders, suppliers or other creditors to determine whether or not you are likely to pay your bills on time.

    /  
 5. Gift Gourmet

  Now I would’ ve used ChickHen to flash custom firmware to his psp but he updated to 5.55. So I was wondering if the Half Byte Loader program would be able to run the 5.50 D3 installer at all, since I noticed the program is beta and apparently as many problems left, long enough to flash firmware without bricking his psp.

    /  
 6. ciburgeaccill

  Hello. I am Zambia reporter, nice to meet you here.

    /  
 7. Jackets XXL

  You are a quite intelligent particular person!

    /  
 8. Pingback: www.55inctv.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>