Phelps eet 10.000-12.000 cal. per dag!

Lees verder voor een interessant stukje uit artikel van website eigenkracht.nl over de gigantische eetlust en dito stofwisseling van Michael Phelps. Over wentelteefjes, chocoladepannenkoeken en vijf gebakken eieren…
De turbostofwisseling van Phelps

bron: eigenkracht.nl

Om acht gouden medailles te winnen moet je natuurlijk stevig ontbijten, geen diëtist zal het ontkennen. Maar drie broodjes gebakken ei met kaas, sla, tomaat, gebakken uien en mayonaise, kortom, the works, een omelet van vijf eieren, een bak havermout, drie wentelteefjes met poedersuiker, en drie chocoladepannenkoeken… En zo zagen de rest van de maaltijden er ongeveer ook uit, plus nog de consumptie van allerlei shakes en sportdranken. Het geheel zou liggen op 10.000-12.000 calorieën op trainingsdagen, en dat zijn er in het wedstrijdseizoen zes per week, waarbij hij gemiddeld vijf uur op hoge snelheid watermeters maakt. Diverse diëtisten riepen dat zo'n hoeveelheid onmogelijk was, dat het realistischer was om te denken aan 8000-9000 calorieën per dag. Phelps, die een lengte heeft van 1.93 m en rond de 90 kg weegt, zou per uur zwemmen ongeveer 1000 calorieën verbruiken en dan kom je bij 5 uur zwemmen op een dag op 5000 calorieën intensieve arbeid plus een ‘normaalverbruik' voor iemand van zijn lengte, gewicht en leeftijd (23) en actieve leefstijl op 3500-4000 calorieën. Totaal generaal hooguit 9000 calorieën.

Diverse andere diëtisten en voedingskundigen, waaronder dr. Liz Applegate, voedingsconsulent van tal van Olympische sporters en hoofddocent sport & voeding aan de universiteit van Californië, acht de enorme calorische consumptie van Phelps wel degelijk mogelijk. ‘Voor hem gaat het om te proberen zoveel mogelijk calorieën naar binnen te werken, dus dan kun je niet met vezelrijke voeding aankomen. Ik ben er niet verbaasd over, veel sporters met een heel hoog energieverbruik eten op die manier.' Verder wijzen een aantal diëtisten ook op dingen als de hoge naverbranding van zulke intensieve trainingsarbeid, de hoge kosten voor de stofwisseling om al dat eten te verteren en het feit dat Phelps zelf zegt dat hij ondanks al dat eten de grootste moeite heeft om niet af te vallen.

Lees ook:Meer spieren = hogere vetverbranding
Lees ook:Slanker én meer energie met 5-6 maaltijden per dag
Lees ook:Eet meer, weeg minder
Lees ook:U bouwt geen overgewicht op door wat u eet van Sinterklaas tot en met Oud en Nieuw
Lees ook:Goede voeding ook goed voor milieu

1 Reacties // Reageer

One thought on “Phelps eet 10.000-12.000 cal. per dag!

  1. Frank

    Volgens mij komen ze nog niet echt uit de hoeveelheid die hij naar binnen werkt. Hij zou trouwens ook veel pizza en pasta eten en dat wegspoelen met van die energiedrankjes heb ergens gelezen dat hij tussen de 6000-8000 calorieën zou wegwerken.
    Het zal wel een goed bewaard geheim blijven maar 10.000 tot 12.000 calorieën lijkt me erg veel dat is 5 á 6 dagen eten voor normale mensen ;) . Probeer zelf voor de grap maar eens op een dag 3000 calorieën binnen te krijgen ik denk dat de meeste mensen zich dan al helemaal vol moeten proppen/misselijk eten om dat te halen. Mocht ik zelf de zin hebben om het eens te proberen dan zet ik het hier wel neer ;) .

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>