Verband tussen inkomen en gezondheid

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat mensen die vinden dat ze een slechte gezondheid hebben, ook een laag inkomen hebben. 
BRON: ANP

DEN HAAG – Mensen die vinden dat ze een slechte gezondheid hebben, kunnen soms moeilijk de eindjes aan elkaar knopen. Bepaalde uitgaven zijn niet goed meer mogelijk. Zij kunnen niet elke dag warm eten of hun woning goed verwarmen.

Dat blijkt maandag uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2006 had volgens het CBS ongeveer 5 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder een slechte gezondheid, vonden ze zelf. Van die groep had 40 procent moeite om rond te komen. Van de mensen die hun gezondheid redelijk tot goed beoordeelden, kwam slechts iets meer dan 10 procent moeilijk rond.

Nederlanders met een vermeende slechte gezondheid konden zich in 2006 in bijna 10 procent van de gevallen niet elke dag een warme maaltijd permitteren. Verder heeft 9 procent van die groep onvoldoende geld om het huis te verwarmen.

Lees ook:Nederlander onderschatten slechte leefgewoonten
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Dikker door vakantie
Lees ook:Leefstijl moeilijk onderwerp voor artsen
Lees ook:Fitness blijft populairste sport in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>