Insecten eten tegen hoge bloeddruk

Lees net in een bericht van het ANP dat uit onderzoek van de universiteit van Gent blijkt dat het eten van insecten bijzonder goed helpt bij tegen een hoge bloeddruk. Insecten bevatten niet alleen een bepaald eiwit dat hetzelfde effect heeft als medicijnen tegen een hoge bloeddruk, het heeft ook nog eens -anders dan medicijnen- géén bijwerkingen! 

Lees hieronder het ANP-bericht:

Het oppeuzelen van insecten is traditie in Azië, Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. De kevers, mieren en termieten zijn zeer voedzaam en een goede bron van eiwitten, energie en vitaminen. 

Een sprinkhaan of rups staat echter zelden op het menu in westerse landen, waar bijna een op de drie mensen lijdt aan een hoge bloeddruk.

Milieu-efficiënter

De insecten kunnen hier zelfs een goed alternatief zijn voor vlees, vindt onderzoekster Lieselot Vercruysse van de Gentse faculteit bio-ingenieurswetenschappen. “Insecten zijn milieu-efficiënter dan vlees: er is minder water en voer nodig om ze te kweken.”

Lees ook:Goede voeding ook goed voor milieu
Lees ook:Wereld Vegetarisme Dag
Lees ook:Functioneel trainen vs traditionele kachttraining
Lees ook:Hoera: we worden weer slanker!
Lees ook:Gespierde jongens leven langer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>