Waarom versnelt krachttraining het afvallen?

Je leest vaak dat krachttraining belangrijk is om af te vallen. Ik ben echter van mening dat nog niet bij iedereen het kwartje is gevallen als het gaat om de reden. Nou het is eigenlijk heel simpel;Spieren zijn je grootste en belangrijkste brandstofverbruikers. Als je spieren in betere conditie verkeren, zullen ze meer energie gaan verbruiken. Wanneer je meer energie verbruikt zul je meer calorieen verbruiken en wanneer je dat doet zul je opgeslagen vet (energie) aan gaan spreken. Zelfs in rust!  Vergelijk het menselijk lichaam met een auto : een auto met een zware motor en veel assescoires en poes pas zal meer brandstof verbruiken dan een simpel autootje (een suzuki swift bijvoorbeeld),

Mijn advies voor de mensen die niet van krachttraining houden maar nu toch het nut ervan inzien: train alleen de grote spiergroepen: borst,rug en benen. Doe van iedere spiergroep 1 of 2 oefeningen met 10 tot 15 herhalingen met een pittig gewicht. De rust tussen oefeningen en sets max 45 seconden.  Ik beloof je dat je metabolisme binnen enkele weken omhoog schiet! (en dat zonder dat je op een bodybuilder gaat lijken)

Probeer het maar en laat eens weten hoe het gaat!

Lees ook:Waarom krachttraining zo belangrijk is bij het afvallen
Lees ook:5 tekens dat je té gespierd bent
Lees ook:De uit-je-dip-tip: combineer oefeningen
Lees ook:Zo word je ijzersterk!
Lees ook:De drie basisprincipes van krachttraining

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Waarom versnelt krachttraining het afvallen?

 1. hope

  ik ben nou bezig met afvallen; ik start eerst 20 á 30 minuten met krachttraining en dan nog 60 minuten cardio. Dit sowieso 4 keer per week. Daarbij eet ik verder gezond.. Alleen ben nog maar een klein beetje afgevallen nu na 3 weken. ik merk wel dat ik meer spieren heb dus ik denk, (ik hoop) dat ik mijn vetmassa naar spier aan het omzetten ben. ik hoop dat ik geleidelijk aan meer vet zal kwijtraken..maar we zullen zien. Doe ik het wel goed met mijn training? Groeten, Hope

    /  
 2. Calorieen verbranden

  Het klopt inderdaad dat je krachttraining moet doen om sneller af te vallen. Wanneer je je spieren traint maak je kleine scheurtjes in je spierweefsel deze moeten hersteld worden. Om dit te herstellen gebruikt je lichaam erg veel energie, oftewel calorieën.

  Hoe meer spierweefsel je hebt getraind, hoe sneller je vet gaat verbranden! 1 kilo spierweefsel verbrand dagelijks namelijk 100 calorieën extra!

  Goed artikel!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>