Dikker geworden? Geef je lunch de schuld!

Grote kans dat je je lunch op dit tijdstip inmiddels achter de kiezen hebt. En, wat stond er op het menu? Ik mag hopen dat het verantwoorde bammetjes waren en dat je er genoeg aan had; verkeerd of te weinig eten tijdens de lunch en je vervolgens ’s middags te goed doen aan tussendoortjes schijnt de belangrijkste oorzaak voor gewichtstoename te zijn. Althans, volgens een onderzoek aan de overkant van het Kanaal. Maar ik zie niet in waarom wij daar in zouden verschillen van de Britten..

Een keten van bakkerijen (hoe verrassend) voelde tweeduizend werkenden aan de tand (woordgrapje), en kreeg zo zwart op wit dat de helft van de ondervraagden niet goed of te weinig luncht en daardoor naar een snack grijpt. Kantoorpersoneel spant de kroon; ruim dertig procent heeft twee uur na de lunch alweer honger, en 35 procent grijpt daardoor ’s middags vaak naar een snack. Van de mensen die niet in een kantoor werken is dat slechts veertien procent.

Door al die snacks komen de zondaars behoorlijk aan. De mannen werden in een jaar 2,6 kilo zwaarder, en bij de vrouwen sloeg de weegschaal zelfs ruim 2,8 kilo meer uit. Daarnaast geeft 25 procent toe zich vaak moe en uitgeblust te voelen door het slechte eten en de snacks, waardoor ze geen puf meer hebben om te sporten en de vicieuze cirkel is weer rond. Jammer.

En jij? Hoe (on)gezond lunch jij?

Lees ook:Dikker door vakantie
Lees ook:Ontbijt met eieren en spek maakt slank
Lees ook:Hoe blijf je slank op vakantie?
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>