7 etenswaren die buikvet veroorzaken

Als je veel fitnesst om af te vallen hoor je ook voeding te eten die aansluit bij jouw doel. Het is daarom handig om te weten welk eten je juist wel nodig hebt en welke producten je beter kunt vermijden. Een artikel in Mens Magazine vertelt welke etenswaren resulteren in meer buikvet.

Bron: sxc.hu

1. Ongeraffineerde granen
Dit zijn granen die je veelal vindt in wit brood, witte rijst en witte pasta’s. Deze granen maken je eerder dik dan de granen die in de bruine varianten van deze producten zitten. Probeer dus voedsel te eten met hele of volkoren granen.

2. Volle melk
Volle melk bevat meer vetten waardoor je sneller aankomt dan wanneer je halfvolle melk drinkt.

3. Frisdrank
Het is algemeen bekend dat frisdrank erg slecht voor je is. Het bevat veel suikers en is daardoor een echte dikmaker. Daarnaast zitten er toegevoegde stoffen in frisdrank die ervoor zorgen dat je minder snel merkt dat je vol zit. Hierdoor zul je sneller overeten.

4. Muffins
Hoewel ze erg lekker zijn, zijn muffins erg ongezond. Ze bevatten ongeveer 500 calorieën, wat neerkomt op ongeveer een derde tot een kwart van je dagelijkse energiebehoefte. Probeer daarom muffins, brownies en andere soortgelijke lekkernijen te laten staan.

5. Kaas
Hoewel kaas veel calcium bevat, wat juist erg gezond is, zijn er kaassoorten die veel verzadigde vetten bevatten. Kies als vervanging een kaas met minder vetten.

6. Transvetten
Transvetten zijn nog ongezonder dan onverzadigde vetten. Transvetten worden meestal toegevoegd in fabrieken en leiden tot verhoogde cholesterol, hartziektes en buikvet. Let er dus goed op dat je deze soort vet niet binnen krijgt.

7. Ceasar Salade
De salade zelf is niet ongezond. Het is de dressing die ervoor zorgt dat veel maaltijdsalades dikmakers zijn. Als je een gezonde salade wilt maken kun je dat beter zelf doen, door veel groentes toe te voegen en er geen vette dressing door te doen, maar een klein beetje olijfolie en kruiden.

Lees ook:New York telt calorieën
Lees ook:Vermijd deze voedselproducten om sneller vet te verbranden
Lees ook:Peuters verkeerd voorgelicht over vet
Lees ook:Zo verlies je buikvet
Lees ook:4 soorten eten die je fitheid een boost geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>