Moet je eten voor het sporten?

Een eeuwenoude vraag: moet ik eten voordat ik ga sporten? Het gerucht bestaat namelijk dat als je niet eet voordat je gaat trainen, je meer vet verbrandt.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

Amelia Philips heeft hier uitvoerig onderzoek naar gedaan. In een blogpost beschrijft ze studies die inderdaad bevestigen dat mensen meer vet verbranden als ze niet eten voor een cardio workout. Maar ook zijn er studies die weer aantonen dat je na een workout meer verbrandt als je van te voren koolhydraten hebt gegeten.

Uiteindelijk komt het er op neer hoe intens je van plan bent om te gaan sporten. Als je een mildere cardiovariant kiest, zoals joggen of fietsen, kan het namelijk best voordelig zijn om niet te eten van te voren. Maar als je vrij intens gaat trainen, wordt er toch aangeraden om iets te eten van te voren, zodat je niet al je reserves opbrandt. Bij hoge intensiteitstraining verbrandt je namelijk toch al veel vet, zowel als je wel eet als wanneer je niet eet.

Lees ook:Afvallen in 7 dagen!
Lees ook:Tabata workout: super intens
Lees ook:De 5 meest gemaakte fouten in de sportschool
Lees ook:Met welke sport verbrand ik de meeste calorieën?
Lees ook:5 manieren om je dijen cellulitis-vrij te maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>