Zeewier: Hét superfood van de toekomst!

Zeewier is hét! Deze planten uit de oceaan zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en er zit vrijwel geen vet in. Zeewier brengt enorm veel voordelen mee als het gaat om het bevorderen van de gezondheid, het voorkomen van ziektes en het verlengen van de levensduur. Tevens smaakt het nog is erg lekker als het goed is klaargemaakt. En voor de bodybuilders onder ons: zeewier zit bom vol met eiwitten! Lees hier de voordelen van het Superfood van de toekomst.

Voedingsstoffen

Zeewier bevatten de meeste mineralen van alle planten op aarde. Calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium zijn de voornaamste mineraalconcentraties. Ook zitten deze plantensoorten vol vitamines, EPA (een omega 3 vetzuur), thiamine en niacine. Daarnaast bevat zeeweer zeer weinig calorieën, en krijgt je er een verzadigd gevoel van als dankzij de hoge concentratie aan eiwitten.

Hoe te bereiden:

Zeewier is op allerlei manieren te bereiden. Zo kan het worden geweekt in water, kan het worden gekookt, kan het gebruikt worden als thee, kunnen er salades van worden gemaakt, kan het worden gedroogd en kan het worden gebakken. Tevens worden er steeds meer lekkere recepten met zeewier verzonnen.

Eiwitrijk:

Zeewier kan ook worden opgenomen in het rijtje van eiwitrijke voeding. Tevens wordt er maar liefst 70% van alle eiwitten opgenomen door het lichaam!, ongeacht hoe het wordt bereid. Voor krachtsporters, maar ook voor mensen die willen afvallen is zeewier dus een product dat toegevoegd kan worden aan het voedingsschema.

Het smaakt net als spek!

De zogenoemde Dulse is een rode alg die veel voorkomt langs de kustlijnen van de Grote en Atlantische oceaan. Deze rode alg beschikt over een uitzonderlijke hoeveelheid aan mineralen, vitaminen en antioxidanten. De alg bevat maar liefst 16 procent aan proteïne! Daarnaast bevat de Dulse 2 keer zoveel voedingswaarde als een boerenkool. De Dulse is in gedroogde vorm al te koop als voedingssupplement. Onlangs is er ontdekt dat als je deze Dulse bakt, hij precies dezelfde smaak heeft als spek! Je kan deze proteïne bom dus prima vervangen voor die vette spek in je pannenkoek of die vette bacon op je hamburger!

Gezondheidsvoordelen

Zeewier:

 • bevordert een gezonde schildklierfunctie
 • reguleert de bloedsuiker en cholesterol spiegels
 • absorbeert en vermindert cholesterol
 • ontgift van radioactieve elementen, zware metalen en vrije radicalen
 • gaat hart- en vaatziektes tegen en ondersteunt bij de behandeling er van
 • verlaagt de bloeddruk
 • voorkomt en bestrijdt kankercellen zonder schade te berokkenen aan normale cellen
 • voorkomt de uitzaaiing van tumoren (metastasis)
 • ondersteunt de darmgezondheid
 • bevordert de genezing van maagzweren
 • zorgt voor het behoud van gezonde (bij)nieren
 • beschermt en verbetert de functie van de lever en de nieren
 • versterkt de slijmlaag van de lucht- en urinewegen en de maagstreek
 • kan herpes voorkomen en genezen
 • helpt bij gewichtsafname
 • ondersteunt wondheling
 • ondersteunt gezonde gewrichten
 • kan geboorte afwijkingen voorkomen
 • stimuleert de productiviteit en activiteit van immuun cellen
 • verlicht ernstige symptomen van astma
 • versterkt de weerstand tegen allergieën
 • verlicht de symptomen van de menopauze
 • helpt migraine hoofdpijnen voorkomen
 • verlicht depressies
 • gaat stress tegen en helpt op natuurlijke wijze te ontspannen
 • bestrijdt angst en chronische vermoeidheid
 • vergroot de zuurstof opname en het energie niveau
 • ondersteunt een zonnige gezondheid en vitaliteit
 • verhoogt levensverwachting en regenereert cellen; voorkomt verschijnselen van veroudering
 • reguleert het vochtgehalte in de huid, beschermt het, geeft het kleur en houdt het jeugdig
 • verbetert en versterkt de benen, tanden, het haar en de nagels en helpt bij de groei er van
 • dient als een alternatief medicijn bij psychologische, emotionele, en/of geestelijke disbalans

Lees ook:Food Spotlight: Erwten
Lees ook:Food Spotlight: Havermout
Lees ook:Sporten helpt tegen erectiestoornis
Lees ook:50 Redenen om te gaan bewegen
Lees ook:De beste spier opbouwende voedselgroepen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>