Alles over Cheatmeals.

Iedereen die aan fitness doet, maar ook mensen daarbuiten, heeft er wel is van gehoord. Cheatmeals. Lees hieronder de Do’s en de Don’ts van deze heerlijkheden

cheatmeal

Wat is een cheatmeal?

Een Cheatmeal is een maaltijd waarbij alle regels is even goed doorbroken mogen worden. Je eet iets wat je gewoon lekker vindt, zonder dat je let op het aantal calorieën dat er in zit. Deze maaltijd heeft de naam ‘cheatmeal’ omdat je als het ware aan het vals spelen bent tijdens je strenge dieet.

Waarom bestaan er cheatmeals?

Cheatmeals zijn er niet zomaar. Het heeft namelijk een goede reden om zo af en toe een cheatmeal in te lassen. Een cheatmeal kan je namelijk helpen om je dieet vol te houden. Daarom zijn deze maaltijden van groot belang voor het succesvol afronden van je dieet zonder opgave. Als je om de zo veel tijd een cheatmeal neemt,  geef je het diëten minder snel op dan wanneer je je nooit aan iets lekkers mag wagen.

Het gevaar van een cheatmeal

Je kan niet zomaar een cheatmeal nuttigen zonder eerst goed te hebben gekeken naar de eventuele gevolgen. Er zitten namelijk nog al wat gevaren aan cheatmeals. Zo kunnen mensen na eenmaal een cheatmeal genomen te hebben, te snel neigen naar nog zo’n heerlijke maaltijd waardoor het te veel van het goede wordt. Maar het grootste gevaar is dat je doorslaat en dusdanig veel calorieën binnen krijgt, dat de hele voorafgaande week aan diëten teniet wordt gedaan. Hierdoor heb je dus eigenlijk je hele goede en nette week verpest. Je mag dus niet te enthousiast ontzettend veel lekkers naar binnen werken, maar ook aan een cheatmeal zit een limiet.
Een cheatmeal mag dus alles zijn wat je verrukkelijk vind, maar houd de hoeveelheid beperkt!

Gevaren voorkomen

-Marge opbouwen:
Marge opbouwen is één van de beste manieren om slechte gevolgen van een cheatmeal te voorkomen. Om marge op te kunnen bouwen is goed kunnen plannen een must. Als je een cheatmeal ruim van te voren inplant, kan je de dagen voor je cheatmeal je calorie inname verder verlagen zodat je dus een ruime marge aan calorieën opbouwt die je kan opvullen met je cheatmeal. Hierdoor hoef je je minder zorgen te maken. Mensen die al dagelijks aan -500 calorieën zitten hoeven dit niet te doen, omdat zij al een goede ruime marge hebben opgebouwd.

Hoe vaak een cheatmeal?

Als je te vaak een cheatmeal eet heeft je dieet natuurlijk helemaal geen zin en zal je vetpercentage alleen maar toenemen. Je moet je cheatmeals dus zo inplannen, dat je het diëten wel goed vol blijft houden maar met zo min mogelijk cheatmeals. Een goed uitgangspunt is om elke week een cheatmeal te eten. Hierdoor is het dieet heel goed vol te houden en je hebt elke week iets om naar uit te kijken.

GEEN CHEAT-DAY!

Wat sommige mensen doen is in plaats van één cheatmeal, een hele cheatdag inplannen. Dit is natuurlijk de grootste onzin en hiermee zal je je doelen sowieso niet binnen de geplande tijd realiseren omdat je in één dag ontzettend veel calorieën binnen krijgt. Houd het dus bij enkel 1 maaltijd op een dag!

Lees ook:Waarom dieet-vrije weekenden onzin zijn!
Lees ook:15 tips om effectief en snel vet te verbranden
Lees ook:Nieuw Waterdieet blijkt een succes bij het afvallen
Lees ook:Mealpreppen: van cruciaal belang voor het snel bereiken van je doel
Lees ook:Koolhydraatarm dieet het meest effectief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>