Vermijd deze voedselproducten om sneller vet te verbranden

fitnessmodelgirlLichaamsvet dat als sneeuw voor de zon weg smelt. Voor veel mensen is dit alleen maar om van te dromen. Je kan er wel voor zorgen dat je lichaam nog sneller vet verbrand dan dat het nu al doet. Onderstaande voedselproducten remmen de vet verbranding en maken je doel onbereikbaar. Zeg daarom vanaf nu vaarwel tegen:

Wit brood en andere gebleekte meelproducten

Dit soort produceten bevatten totaal geen belangrijke voedingswaarde. Tijdens het bleekproces van deze producten worden er allerlei chemische stoffen gebruikt waardoor de goede voedingsstoffen in deze producten geen waarde meer hebben. Als je deze voedselproducten consumeert houd het lichaam meer vet vast, en wordt de spijsvertering vertraagd. Als je streeft naar een lager vetpercentage en een strak, goed uitziend lichaam, is het zeer verstandig om nooit meer wit brood en andere gebleekte meelproducten te eten.

Voedsel met een hoog zetmeelgehalte en weinig voedingsstoffen

Voedselproducten met veel zetmeel bevatten nauwelijks (zo niet geen) gezonde voedingsstoffen. Deze producten moeten voor altijd verbannen worden uit je dieet als je zichtbare buikspieren wilt. Aardappelen, frietjes, chips en andere zetmeelrijke producten zoals witte rijst vallen onder deze productgroep. Betere keuzes zijn magere eiwitrijke producten, vers fruit, groenten die makkelijk te verteren zijn en complexe koolhydraten zoals havermout en quinoa.

Fastfood met een lage voedingswaarde

Hoe hard je ook traint in de gym, er zijn maar weinig mensen die hun favoriete fastfood kunnen weerstaan. Als je het echt niet kan laten om fastfood te eten, kies dan voor een menu met veel goede voedingsstoffen en het juiste type koolhydraten. Als je vlak voor een workout fastfood eet, is het minder erg en misschien wel verstandiger om te kiezen tussen een mix van snelle en complexe koolhydraten. Op elk ander moment van de dag dien je de snelle koolhydraten zoveel mogelijk te vermijden en te vervangen door langzame koolhydraten.

Intensief bewerkte producten

Door het verwerken van voedsel verdwijnt de belangrijke voedingswaarde. Bewerkte voedselproducten zitten vol met chemische stoffen om de houdbaarheid van het product te verlengen, naast de toegevoegde smaak- en kleurstoffen. Ook worden de producten zo bewerkt, dat ze er gezonder en/of aantrekkelijker uitzien en makkelijker worden verteerd. Dit resulteert in producten die totaal geen waarde toevoegen aan je lichaam. Hierdoor houd het lichaam sneller vet vast en tevens zijn dit soort producten slecht voor de algemene gezondheid. Intensief bewerkte producten zijn onder andere hotdogs, kant-en-klare maaltijden, diepvriesmaaltijden en nog veel meer voedselproducten.

Kunstmatige transvetten

Kunstmatige transvetten zijn een groot probleem in voeding. Vooral als je streeft naar een laag vetpercentage, zijn deze vetten een grote stoorzender. Deze vetten verlaagt het goede cholesterolniveau en verhoogt het slechte cholesterolniveau. Daarnaast zijn ze erg slecht voor het cardiovasculaire systeem. Transvetten worden vrijwel direct opgeslagen als lichaamsvet, met name als buikvet.

Junkfood

Snoep, ongezonde snacks en andere typen junkfood hebben deze naam gekregen omdat het lichaam niks heeft aan dit soort voedsel. Junkfood voegt veel slechte verzadigde vetten en slechte snelle koolhydraten toe aan het lichaam, terwijl ze vrijwel geen goede voedingsstoffen bevatten.

Frisdrank

Frisdrank levert veel nutteloze, lege calorieën en bevat enorm veel suiker. Frisdranken (ook de light versies) moeten gewoon voor altijd verbannen worden uit je dieet als je wilt afvallen. Kies in plaats van Cola, Fanta of Ice tea voor een glas water, water met vers fruit, een verse fruitsmoothie, een groentesmoothie, kokoswater of berkensap.

Tijd om van je lichaam een echte vetverbrandingsmachine te maken!

Lees ook:Het belang van Koolhydraten
Lees ook:5 onverwachte eiwitbommen
Lees ook:Koolhydraten: motor van je workout
Lees ook:15 tips om effectief en snel vet te verbranden
Lees ook:10 Tips om de feestdagen ongeschonden door te komen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vermijd deze voedselproducten om sneller vet te verbranden

  1. William

    Goed artikel. Ik wist niet dat transvetten zich primair in de buikstreek ‘nestelen’. Neem het op in mijn artikel over dit thema.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>