5 onverwachte eiwitbommen

eiwitbommen

Ben je het zat om telkens hetzelfde te eten om aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen? Dan zijn de volgende producten zeker iets voor jou! Je zal het niet verwachten maar deze producten zitten vol met kwalitatief goede spier opbouwende eiwitten.

1 Havermout

Komen de eieren inmiddels je neus uit? Dan is havermout een prima alternatief. Naast geweldige koolhydraten zit er ook een hoog aantal eiwitten in, zo’n 17 gram per 100 gram. Als je geen zin hebt om elke dag pap naar binnen te werken, kan je genoeg andere dingen doen met havermout. Zo kan het bijvoorbeeld gebruikt worden als ingrediënt in gezonde pannenkoeken.

2 Erwten

Erwten zijn niet alleen goedkoop en makkelijk te bereiden, ze zijn ook voedzame krachtpatsers. Een portie bevat 8 gram eiwit. Tijd om erwten toe te voegen aan je voedingsschema!

3 Quinoa

Een portie van dit Zuid-Amerikaanse superfood bevat de helt van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid eiwitten. Je begint je dag goed door een eetlepel quinoa door je havermout te roeren, of te mixen in je groene smoothie.

4 Spinazie

Popeye at niet voor niets deze groente om extra sterk te worden. Een portie spinazie bevat niet alleen 5 gram eiwitten, maar ook spierherstellende voedingsstoffen als luteïne en ijzer. Spinazie hoef je niet per se te koken om het smakelijk te maken. Het kan ook als hoofdingrediënt door je groene smoothie gedaan worden of als salade gebruikt worden.

5 Gepofte Aardappel

in 1 aardappel zit ongeveer 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwitten. Als je de aardappel poft, behoud je ook alle andere voedingsstoffen.

Lees ook:Food Spotlight: Erwten
Lees ook:Food Spotlight: Zoete Aardappel
Lees ook:Food Spotlight: Havermout
Lees ook:Hoeveel proteïne moet je eten?
Lees ook:Koolhydraten: motor van je workout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>