4 manieren om je metabolisme een boost te geven

metabolisme boosten

Het metabolisme bepaalt in welke mate het lichaam in staat is vet te kunnen verbranden. Een laag metabolisme betekend dus een super trage vetverbranding. De meeste mensen hebben een te laag metabolisme en verliezen daarom erg moeilijk vet, hoe goed je ook op je voeding let en hoe hard je ook sport. Heb jij ook erg veel moeite met het verliezen van vet? Dan is de kans groot dat jouw metabolisme te laag is. Hier 4 simpele maar zeer effectieve manieren om je metabolisme een super boost te geven:

1 Meer eten

Te weinig eten betekend een te lage vetverbranding.
Dit zal voor de meesten erg raar klinken, maar het is echt waar. De meest voorkomende oorzaak van een te laag metabolisme is dat er te weinig calorieën worden gegeten. Hierdoor verbrand het lichaam automatisch ook erg weinig calorieën en worden er voedingsstoffen gehaald uit de spieren waardoor er sprake is van spierafbraak. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om zo veel en snel mogelijk vet te kunnen verbranden.

Veel klanten van mij konden maar niet verder afvallen terwijl ze weinig aten en veel aan sport deden. Dit kwam puur doordat ze veel te weinig calorieën binnen kregen (rond de 1300). Nadat ik ze een schema heb gegeven waarbij ze veel meer (zo’n 18-1900) calorieën moesten eten, schoot hun metabolisme weer omhoog en werd er weer maximaal vet verbrand.

Té weinig eten is zeker niet goed voor het metabolisme en dus voor de vetverbranding. Het zal tegenstrijdig voelen, maar als je meer gaat eten zal je 100% meer vet gaan verbranden.

2 Eet meer frequent

3 keer per dag eten is ook niet goed voor het metabolisme. Hierdoor krijgt het lichaam op 3 momenten in de dag opeens veel voedsel te verwerken, terwijl er in te tussentijd niks gebeurd aan voedselverwerking in het lichaam. Door ongeveer 6 keer per dag te eten, blijft de motor telkens draaien waardoor het metabolisme omhoog schiet. Dit betekent automatisch meer vet verbranding. De maaltijden zijn telkens kleine porties en je eet zo’n elke 2 a 3 uur een maaltijd.

3 Laat je spieren bewegen

Zitten is het nieuwe roken. Ook het metabolisme is op zijn laagste punt (BMR) als je zit, of op de bank ligt tv te kijken. Zorg ervoor dat je je spieren constant beweegt. Sta op achter je bureau en maak wat bewegingen of maak af en toe een korte wandeling. Alle manieren waardoor je spieren in beweging blijven zorgen voor een hoger metabolisme en zorgen dus voor meer vetverbranding.

4 Bouw spiermassa op

Spieren zijn de vetverbrandingsmotoren van het lichaam. Hoe meer spieren, hoe hoger het metabolisme, hoe hoger de vetverbranding. Natuurlijk bedoel ik niet dat je maar beter kan veranderen in een extreme bodybuilder, maar voer 2-3 keer in de week een krachttraining uit. Mensen die geregeld aan krachttraining doen, naast hun cardio en HIIT trainingen, verbranden dankzij een hoger metabolisme 5 keer zo snel vet als iemand die alleen maar aan cardio training doet.

 

Lees ook:We eten hetzelfde, waarom ben jij slank en ik niet?
Lees ook:Het belang van Koolhydraten
Lees ook:15 tips om effectief en snel vet te verbranden
Lees ook:Carb Cycling: Minimale spierafbraak en maximale vetverbranding
Lees ook:Begin groot, eindig klein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>