Kinderen rugpijn door gebrek aan beweging

Niet alleen worden kinderen steeds dikker door gebrek aan beweging; in Groot-Brittanië kampen kinderen voor hun achtste ook steeds meer met rugklachten door hun inactieve levensstijl. Maar ook het zeulen met kilo's boeken blijkt niet goed te zijn. 
Van de elfjarigen heeft zelfs 45 procent wel eens last van rugpijn. In 2002 had nog maar 29 procent van de elf- tot achttienjarigen rugklachten. Het onderzoek werd uitgevoerd door het British Chiropractic Association (BCA). Zij ondervroegen 1200 kinderen naar hun gewoontes en rugklachten.

Het BCA vermoedt dat de toenemende klachten te maken hebben met de passieve levensstijl van de kinderen. Bijna de helft van de kinderen zat het grootste deel van hun vrije tijd voor de tv of achter de computer. Een tiende gaf aan nooit te sporten.

Bovendien moet 72 procent van de kinderen op schooldagen bijna zes kilo aan schoolboeken meenemen. Tweederde draagt zijn rugzak met boeken maar over één schouder, waardoor de gewichtsverdeling over het lichaam niet goed is.

De onderzoekers vinden de resultaten verontrustend. Kinderen die last hebben van hun rug, zullen dit volgens hen op latere leeftijd waarschijnlijk ook hebben.

(c) gezondheidsnet.nl

Lees ook:Dikker door vakantie
Lees ook:Help! We worden te dik!
Lees ook:Regering waarschuwt ouders dikke kinderen
Lees ook:LeapBand: activity tracker voor kinderen
Lees ook:Fitte kinderen kunnen beter lezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>