Het gedoe omtrent een rookvrije horeca

Pfff, wat een gedoe met die rookvrije horeca in Nederland. In andere landen heeft de invoering van een rookverbod in de horeca heel wat minder moeite gekost dan in Nederland. Gewoon even buiten je sigaretje roken, hoe moeilijk is dat?

De Tweede Kamer steunt een harder optreden tegen overtreding van het rookverbod. Heel goed! Horeca-ondernemers die zich wel aan het verbod houden kunnen natuurlijk nooit op tegen collega's die roken wel toestaan. En zo kom je nog eens nergens…

 

AMSTERDAM/DEN HAAG – 18-11-2008 – Harder optreden tegen overtreding van het rookverbod in de horeca kan rekenen op steun van de Tweede Kamer. De regeringspartijen staan vierkant achter sneller straffen en hogere boetes.

'Anders kun je een rookvrije horeca wel op je buik schrijven', zegt CDA-Kamerlid Cisca Joldersma. 'Als blijkt dat de huidige aanpak niet werkt, moet je zwaarder geschut inzetten.'

Haar PvdA-collega Lea Bouwmeester vindt dat horeca-ondernemers die roken weer toestaan, hun welwillende collega's in de wielen rijden. 'Dat is een heel verkeerd signaal.' Een harde aanpak juicht ze toe: 'Wie niet horen wil moet maar voelen.'

© Tiscali/ANP

Lees ook:Horeca lijdt onder rookverbod
Lees ook:74% stoppers begint weer met roken
Lees ook:Dankzij rookverbod minder hartaanvallen
Lees ook:Jongeren positief over rookverbod
Lees ook:Kylie Minogue verrast bezwete fan in sportschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>