Hoe gezond ben jij? Bekijk het aan de hand van je hart leeftijd!

Dikwijls vraag ik mezelf af: ben ik eigenlijk wel gezond? Ja het is waar dat ik ongeveer twee keer per week naar de sportschool ga en ik let er inderdaad op of ik wel genoeg gezonde voeding binnen krijg. Maar ik drink ook dikwijls een lekker biertje met vrienden op zaterdagavond en daarbij kunnen bitterballen uiteraard niet ontbreken. Daarom besloot ik een gezondheidstest te doen. En het resultaat mocht er zijn!

melon-loving-girl-1387838-m

Bron: sxc.hu

Via een artikel op iVillage kwam ik terecht bij de heartage test. Tijdens deze test moet je gegevens over jezelf invullen die betrekking hebben op je gezondheid. Aan de hand van de door jou ingevulde gegevens wordt uitgerekend wat de leeftijd van je hart is. Ook worden er tips gegeven over hoe je de leeftijd van je hart kunt verlagen.

Ik mag zelf niet klagen. Ik ben 24 jaar oud en de leeftijd van mijn hart is ook 24. Dat is niet slecht, maar ik heb uiteraard liever dat mijn hart leeftijd lager is dan mijn eigen leeftijd. Hoe doe ik dat? De website geeft een aantal tips. Ik kan nog beter gaan letten op de voeding die ik binnen krijg. En aangezien ik niet zeker weet wat mijn cholesterol gehalte en bloeddruk is, raadt de website aan dat ik die laat testen. Dit heeft namelijk een grote invloed op de leeftijd van je hart. De leeftijd van 24 jaar is dan ook gemiddeld genomen en als ik mijn cholesterol en bloeddruk gegevens accuraat invul kan deze variëren van 19 tot 31 jaar oud. Het is dus hoog tijd dat ik mezelf laat testen!

Wil je ook weten wat de leeftijd van jouw hart is? Maak dan hier de test en deel je hart leeftijd in een reactie!

Lees ook:Gespierde jongens leven langer
Lees ook:De nieuwe Fitness Blogger
Lees ook:Is nu ook al wandelen beter voor de gezondheid dan hardlopen?
Lees ook:2 fitnesstests die je moet kunnen halen
Lees ook:Telefoon, MP3 én personal trainer in één toestel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>