Je fitnesskleur kan je helpen snel je doel te bereiken

Ieder mens is anders. Iedereen traint dan ook anders voor het behalen van je doelen. Sommige mensen houden ervan om met anderen te trainen, andere mensen willen juist niet afgeleid worden. Er is geen goede of slechte manier om te trainen, maar het inzicht in jouw eigen fitnesskleur kan ervoor zorgen dat je sneller en makkelijker je fitnessdoel bereikt.

Bron: sxc.hu

Bron: sxc.hu

De fitnesskleuren zijn opgesteld door Suzanne Brue in haar boek The 8 Colors of Fitness. In dit boek beschrijft Brue dat iedereen een andere voorkeur en andere doelen heeft als het aankomt op fitnessen. Door van jezelf de voorkeuren te weten kun je effectiever trainen, waardoor je sneller resultaten haalt. Welke kleur ben jij?

Blauw: Blauwe mensen zijn erg toegewijd aan hun taak. Het doel van hun workout is de workout opzich. Als ze gaan voor fitness, dan laten ze zich niet afleiden. Plezier maken kan wel een ander keer.

Goud: De gouden sporter weet goed wat hij wilt en weet precies wat hij moet doen om zijn doel te bereiken. Ze plannen heel goed uit wat en wanneer ze gaan trainen en zijn daardoor erg resultaatgericht.

Rood: Rood leeft voor fitness. Hun enige en enkele doel is trainen en dat doen ze waarschijnlijk te vaak ook. Ze ademen fitness en zijn waarschijnlijk de hele dag door te vinden in de sportschool. Ze leven in het moment en vinden dat alles mogelijk is.

Groen: De naam zegt het al: natuur. De groene sporter is het liefst de hele dag buiten en voert dan ook buiten zijn training uit.

Zilver: Zilver is altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe trainingen. Als ze deze eenmaal hebben gevonden storten ze zich hier volledig in, tot er weer iets nieuws voorbij komt.

Saffraan: Deze sporters krijgen een warme oranje-achtige kleur, omdat ze vooral bezig zijn met het maken van plezier. De uitdaging van fitness is het belangrijkste voor deze kleur sporters.

Wit: Wit wilt vooral rust. Zij hebben het liefst een stille en kalme omgeving waarin ze hun gewone routine kunnen uitvoeren, zodat ze hun gedachten de vrije loop kunnen laten.

Paars: Dit type sporter houdt ervan om omgeven te zijn door anderen. Hiervan krijgen ze energie om keihard aan de slag te gaan.

Wil je weten welke kleur jij bent? Dan kun je hier de quiz doen. Als je eenmaal weet welke kleur je bent, kun je uitzoeken welke fitnessomgeving het beste bij jou past, zodat je snel de beste resultaten haalt.

Lees ook:Hoe kies je een goede personal trainer?
Lees ook:Dear hard work; een ode aan pijn lijden en afzien
Lees ook:Wat moet eerst? Cardio of gewichten?
Lees ook:MyFitnesspal: Weet precies wat je eet, bereik sneller je doel!
Lees ook:Yoga tegen rimpels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>