Beste manier om je energie een boost te geven

Ken je het gevoel dat je niet naar de sportschool kan, omdat je simpelweg niet genoeg energie hebt? Voor veel mensen is dit een normaal gevoel. Maar je kunt hier iets aan doen! Shannon van fitrated.com legt uit wat.

untitled-1396058-m

Krijg meer zonlicht
Zorg ervoor dat je dagelijks even buiten bent, zodat je van het zonlicht kunt genieten. Hier krijg je namelijk energie van. Daarnaast bevat zonlicht vitamine-D, waardoor je uiteindelijk ook nog eens gezonder wordt.

Eet niet te veel koolhydraten
Van koolhydraten krijg je energie, tenzij je er te veel van binnenkrijgt. Dan heeft het namelijk het tegenovergestelde effect en krijg je een dipje. Zorg er daarom voor dat je per dag ongeveer 150 gram koolhydraten binnenkrijgt. Dat is genoeg om je energie te geven voor een gehele dag.

Blijf bewegen
Een inactieve levensstijl is de grootste energiezuiger die er is. Als je geen of weinig beweging krijgt heb je de rest van de dag ook geen fut om iets te gaan doen. Zorg er daarom voor dat je regelmatig beweegt. Een kort wandelingetje in je pauze, of de trap nemen in plaats van de roltrap is hiervoor al een goed begin. Je zult merken dat je daarna meer energie krijgt en ook meer wilt bewegen.

Wees sociaal
Als iemand weinig sociale contacten heeft, raakt hij in isolement. Dit is wederom een grote energie killer. Van contact met andere mensen krijg je energie. Spreek bijvoorbeeld vaker af met je vrienden, of ga op zoek naar nieuwe vrienden. Hierdoor wordt je namelijk actiever en krijg je meer zin om actieve dingen te ondernemen.

Lees ook:De beste manier om een sixpack te krijgen
Lees ook:Naakt zijn is gezond
Lees ook:Sport & vegetariërs
Lees ook:Carb Cycling: Minimale spierafbraak en maximale vetverbranding
Lees ook:We eten hetzelfde, waarom ben jij slank en ik niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>