Sporten is slecht voor je tanden

Uit een Duits onderzoek blijkt dat te veel sporten slecht is voor je tanden. mouth-lips-smile-3-1109104-m

Dit onderzoek werd uitgevoerd in het Universiteitsziekenhuis in Heidelberg. De gezondheid van de gebitten van atleten werd vergeleken met de gebitten van niet-atleten. Hieruit bleek dat hoe meer de proefpersonen sporten, hoe slechter hun gebit is.

Er werd altijd verondersteld dat de slechte gebitten van sporters veroorzaakt werden door sportdrankjes. Het onderzoek uit Heidelberg laat zien dat deze aanname fout is. Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat het speeksel van sporters een andere samenstelling heeft dan dat van niet-sporters. Het speeksel van sporters heeft minder zuren, waardoor bacteriën zich sneller kunnen verspreiden op het gebit. Hierdoor hebben de sporters sneller gaatjes en andere tandproblemen.

De onderzoekers raden fanatieke sporters aan om advies te vragen bij hun tandarts.

Lees ook:Sportschool verbiedt selfies
Lees ook:Sporten goed voor seksleven
Lees ook:Sporten geeft zelfde euforische gevoel als blowen
Lees ook:Vrouwenhanden meer bacteriën
Lees ook:Sportschool in Geleen ontruimd door kapotte sauna

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>