Zen op wielen

In 1983 werd bij de Amerikaanse Kimberly Fowler een terminale, niet te opereren hersentumor gediagnostiseerd. De verwachting was dat ze op haar 30e niet meer in leven zou zijn. In plaats daarvan werd ze professioneel triatlete. De focus en kracht om te herstellen haalde ze uit yoga. Nu heeft ze op de hoek van de meest relaxte straat van Venice (LA, Californië) haar eigen Yoga & Spinning Studio, genaamd YAS, waar celebs als Pink en Julia Roberts regelmatig een lesje volgen. Of het verstandig is het advies van doktoren te negeren, staat ter discussie. In ieder geval zegt Kimberley niet in dokters of yogagoeroes te geloven. Ze gelooft in zichzelf. Vandaar haar motto: 'I'm not your guru. You are.' 

foto: YAS  

 

Santa Monica en Venice zijn een Mekka voor yogi's. Maar voor Kimberley geen wierook, chanten of een strict Raw Food-dieet. Ze wil geen goeroe zijn die mensen de weg wijst naar spirituele wijsheid. Ze wil mensen de vrijheid geven zelf hun pad -al dan niet spiritueel- te vinden. Als voormalig topsporter ontwikkelde ze haarsignature class Yoga for Athletes. Een les met poses die atleten helpt bij hun herstel, vinden van focus en ontwikkelen van souplesse. Mijn oordeel na het volgen van een spinningles en een yogales van Kimberley: een voorbeeld van hoe twee ogenschijnlijk tegenovergestelde trainingsmethoden elkaar perfect aanvullen. 

foto: YAS 

Lees ook:Feel good @ any size
Lees ook:Goede combi: yoga & Rolfing
Lees ook:Dun is uit, fit is in!
Lees ook:Yoga voor hardlopers
Lees ook:Koolhydraatarm dieet het meest effectief

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zen op wielen

  1. Juri

    Ja ik ken YAS. Echt leuk en locatie is TOP

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>