Yoga voor hardlopers


Op het eerste gezicht lijken hardlopen en yoga lijnrecht tegenover elkaar te staan; een dynamische op snelheid gerichte sport versus de vaak ingetogen, naar binnen gerichte yogaleer. Toch zijn er een aantal waardevolle technieken die je met yoga kunt verbeteren en die een groot verschil maken in je harloopprestaties -of iedere andere sport.

beeld & outfit: NIKE  

 

• ADEMHALING: veel hardlopers weten niet goed hoe ze efficiënt moeten ademen. Door yoga leer je hoe je je ademhaling kunt beheersen en een beheerste ademhaling zorgt ervoor dat tijdens het hardlopen beter kunt ontspannen en je hartslag naar beneden gaat;
• FOCUS: het is vaak makkelijk om tijdens het lopen te worden afgeleid door dingen die om je heen gebeuren. Yoga helpt je je concentratiepunt te vinden en vast te houden;
• FLEXIBILITEIT: soepel spieren en gewrichten helpen blessures te voorkomen en meer kracht op te bouwen. In hardlopen betekent toename van kracht ook toename van snelheid.

 


  Lees ook:De 4 grootste yoga fails
  Lees ook:Yoga met je hond
  Lees ook:Mediteer met aandacht
  Lees ook:4 hardloop tips voor de zomer
  Lees ook:De beste cardiosporten voor sportschoolmijders

  2 Reacties // Reageer

  2 thoughts on “Yoga voor hardlopers

  1. Tom Vandyck

   Goede opmerking!
   Ik persoonlijk praktiseer al enige tijd yoga en pilates ter ondersteuning van mijn ‘gewone’ sporten (hardlopen en mountainbiken). Er zijn geen enkele nadelen om zachte bewegingsleer te combineren met sport, in tegendeel!

     /  
  2. angelique heijligers

   He Tom,

   Dank voor je reactie. Ikzelf merk ook dat ik dankzij yoga beter presteer bij krachttraining en spinning. Beter focus, ademhaling en energieverdeling. En het is ook heel prettig om naast zwaar trainen ook eens anders met je lichaam te werken…

     /  

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Naam

  Website

  Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

  De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>