Acroyoga voor een gezonde levensstijl

Acroyoga heeft meerdere gezondheidsvoordelen en zorgt ervoor dat je relaxed bent, én meer vertrouwen krijgt in andere mensen.

Front Bird Pose

Front Bird Pose

Acroyoga kan alleen gedaan worden door twee personen. En omdat je met zijn tweeën bent heb je veel vertrouwen nodig in je partner, om de poses goed uit te voeren. Acroyoga is een vorm van yoga die ervoor moet zorgen dat je ontstresst en beter in balans bent. Het verhoogt je concentratie en leidt je hiermee af van een stressvol bestaan. Maar het grootste voordeel is nog dat deze vorm van yoga door iedereen kan worden gedaan. Je hoeft niet per se op en top slank te zijn om de poses uit te voeren.

De twee personen die de poses doen hebben allebei een eigen rol die na de poses steeds afgewisseld kan worden. De een is ‘de basis’, de ander ‘de vlieger’. De basis is de persoon die het meest contact heeft met de vloer. Deze persoon ligt op zijn rug op de vloer en tilt de vlieger op. De vlieger wordt dus in de lucht gehouden en neemt in de lucht verschillende poses aan. Hiervoor heeft de vlieger vertrouwen nodig in de basis, en moet de vlieger goed in balans zijn om de verschillende poses lang vol te houden.

Een voorbeeld: de front bird pose
Om deze pose uit te voeren ligt de basis op zijn rug op de vloer, terwijl hij zijn bovenbenen naar zijn borst trekt. De vlieger gaat met zijn buik op de voeten van de basis liggen en houdt zijn core sterk. In het begin van deze pose kan de vlieger voor extra balans de schenen of handen van de basis vasthouden. De basis strekt vervolgens zijn benen, zodat de vlieger hoog in de lucht hangt als een vogel. De vlieger strekt dan zijn armen uit als vleugels. Deze pose houd je 30 seconde tot een aantal minuten aan, afhangend van de conditie en kracht van de vlieger en basis.

Lees ook:Last van haaruitval? Probeer yoga!
Lees ook:Yoga met je hond
Lees ook:De 4 grootste yoga fails
Lees ook:Welke Yoga poses helpen je met afvallen?
Lees ook:5 verschillende crunches voor een topresultaat

1 Reacties // Reageer

One thought on “Acroyoga voor een gezonde levensstijl

  1. Amalia de Jong

    Ik nu hatha Yoga maar misschien is dit een leuke aanvulling om te doen. Zou goed zijn om het vertrouwen te versterken in mijn eigen kunnen en die van een ander!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>