Nóg een reden om meer eiwitten te eten

De vele voordelen van eiwitten zijn bekend. Ze zijn belangrijk voor het afvallen, bevorderen de spiergroei, zorgen voor een goed herstel en zijn gewoon van cruciaal belang voor de algemene gezondheid. Uit recent onderzoek is nóg een groot voordeel van eiwitten naar voren gekomen:

Uit onderzoek van de Nanjing University School of Medicine in China, blijkt dat mensen die dagelijks eiwitten eten, met name uit vis, hun kans verkleinen op een beroerte . Slechts 20 gram eiwit per dag kan al een verschil maken. De onderzoekers vermoeden dat het feit dat eiwit je bloeddruk verlaagt, een rol speelt. Personen die de meeste eiwitten aten, hadden maar liefst 20% minder kans op een beroerte dan degenen die de minste eiwitten binnenkregen. ‘Als iedereen deze hoeveelheid zou eten, zou het aantal sterfgevallen door beroertes wereldwijd per jaar met 1,4 miljoen afnemen,’ meent onderzoeksauteur Xinfeng Liu. (menshealth.nl).

Hoogst waarschijnlijk blijft het hier niet bij, en zullen er nog veel meer gezondheidsvoordelen van eiwitten worden ontdekt. Stay tuned!

Lees ook:5 onverwachte eiwitbommen
Lees ook:Zijn Eiwitshakes een must?
Lees ook:Hoeveel proteïne moet je eten?
Lees ook:Verpakkingsmateriaal eten en drinken leidt tot schade gezondheid
Lees ook:Bulken voor beginners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>