Yoga vs Pilates

 

Wie op zoek is naar een Body & Mind-les, stuit vaak op de vraag wat eigenlijk het verschil is tussen Yoga en Pilates. Om een idee te krijgen welke bewegingsvorm het beste past bij persoonlijke doelstellingen en voorkeur, een korte uiteenzetting van de belangrijkste verschillen…

 

-      Yoga is een eeuwenoude bewegingsleer uit India en maakt deel uit van een levensfilosofie waar yoga, meditatie, ademhalingstechnieken en een bepaald voedingspatroon onderdeel van uitmaken. De geschiedenis van Yoga is ca. 5000 jaar oud. In de loop der tijd zijn er talloze vertakkingen en methodieken van Yoga ontstaan.

 

-      Pilates is een bewegingsleer van ca. 100 jaar oud. Het maakt geen onderdeel uit van een levensfilosofie, maar is eigenlijk de voorloper op de moderne fysiotherapie. Bedenker Jospeh Pilates ontwikkelde namelijk zijn bewegingsleer als revalidatiemethode voor gewonde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Later werd zijn methode vooral opgepakt door balletdansers om te herstellen van blessures of ter ondersteuning van hun danstraining.

 

-       De Pilates-methode is een complex systeem dat gericht is op het trainen van het hele lichaam en met name de ‘core' (het korset van buik-, rug- en heupspieren die de basis vormen van iedere beweging). Deze manier van trainen versterkt de rug en vergroot het lichaamsbewustzijn.

 

-       Yoga is oorspronkelijk bedoeld als onderdeel van een algehele levensstijl. Hoewel je met yoga je hele lichaam traint, is het niet bedoeld als een puur fysieke training. Het doel van Yoga is het in balans brengen van lichaam en geest.

 

-       Zowel Yoga als Pilates richten zich op ademhaling en concentratie. Het voornaamste verschil is dat Yoga zich richt op het aanleren van ademen op een dieper niveau, waardoor je een bepaalde staat van 'zijn' bereikt. Bovendien adem je bij Pilates zowel door je neus alsdoor je mond, terwijl je bij Yoga alleen door de neus in- en uitademt.  

 

-       Yoga kent vele stijlen en al deze vormen worden uitgevoerd op een yogamat. Pilates kent eveneens oefeningen die op de mat worden uitgevoerd, maar gebruikt ook een heel scala aan speciaal ontwikkelde Pilates-apparaten. 

Lees ook:Uniek: oude videobeelden Joseph Pilates
Lees ook:Hot pilates hot?
Lees ook:Authentic Pilates in beeld
Lees ook:Fusion Fitness: de nieuwste trend
Lees ook:Yoga voor atleten

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Yoga vs Pilates

 1. kris

  welk verschil is er tussen yoga en pilates? ik moet dat hebben voor een opdracht op school :O

    /  
 2. quinongevioup

  Whats up? New around here and figured that I should post and say hello.

    /  
 3. ClierveCina

  Hi All

  After having lunch it was time for a 5 hour drive back to Athens,

  In my idea of tour Greece is always in my mind. This year I have planned for Greece travel

  superb sunsets, the waxing moonlight and the magnificent influence ensure that Kalambaka Hotels will be an unforgettable experience at Kalambaka

  Good day.

    /  
 4. z≥oto notowania

  Kredyty bez zgody wsp—É≥ma≥Ņonka
  Przedstawiamy Pa—Āstwu oferty kredyt—Éw got—Éwkowych, dla kt—Érych nie jest wymagana zgoda wsp—É≥ma≥Ņonka. Kredyty sĻ przeznaczone r—ÉwnieŅ dla os—Éb z nie najlepszĻ historiĻ w BIK. Procedury szybkie i uproszczone.
  Kredyty bez zgody wsp—É≥ma≥Ņonka majĻ istotne znaczenie dla os—Éb znajdujĻcych si–ļ w trudnej sytuacji rodzinnej, nie zamieszkujĻcych wsp—Élnie, b–ļdĻcych w separacji lub w trakcie rozwodu i nie majĻcych rozdzielnoúci majĻtkowej.
  W takiej sytuacji tylko kilka bank—Éw jest w stanie udzieli–∂ poŅyczki.
  EUROBANK na dow—Éd i bez zaúwiadcze—Ā o zarobkach oraz bez BIK i zgody wsp—É≥ma≥Ņonka moŅe udzieli–∂ nawet 30 tys z≥ na 7-8 lat !!! Wystarczy z≥oŅy–∂ wniosek.
  W pozosta≥ych bankach mogĻ Pa—Āstwo uzyska–∂ od 10-20 tys z≥ bez zgody wsp—É≥ma≥Ņonka.

    /  
 5. Cleaning Makeup Brushes

  I liked seeing this comment nightmare as it gave me some insite into a few matters. Actually, I don’t even know what im typing about, just thanks for the post. Later.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>