Overgewicht niet veroorzaakt door minder beweging

In de afgelopen jaren werd aangenomen dat de enorme toename van het aantal mensen met ernstig overgewicht toe te schrijven was aan een minder actieve leefstijl. Onderzoek van de Universiteit Maastricht (UM) en de Universiteit van Aberdeen in Schotland komt echter tot een heel andere conclusie.Alles wijst erop dat de groei van het aantal mensen met zwaar overgewicht vooral wordt veroorzaakt door een toegenomen consumptie, stelt Klaas Westerterp, hoogleraar Humane Energetica in Maastricht en coauteur van het wetenschappelijk artikel dat deze week verschijnt in het International Journal of Obesity.

Op dit moment heeft ruim 20 procent van de Amerikaanse en Engelse bevolking last van obesitas en 30 tot 40 procent van overgewicht. Die mensen eten meer dan ze verbruiken. Het teveel aan energie wordt opgeslagen als vet.

In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, ontstaat dat vet niet door gebrek aan beweging, maar door overconsumptie, schrijven de onderzoekers.

Lees ook:Van meer bewegen val je niet af
Lees ook:Mensen herkennen eigen overgewicht niet
Lees ook:Zoveel mensen doen aan fitness!
Lees ook:Nederlanders worden steeds dikker
Lees ook:Dankzij rookverbod minder hartaanvallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>