Jonge vrouwen ontevreden over uiterlijk

Jonge vrouwen oordelen kritisch over hun spiegelbeeld. Uit een onderzoek onder 639 vrouwen blijkt dat bijna de helft ronduit ontevreden is over haar uiterlijk.

 

Jonge vrouwen zijn te kritisch voor zichzelf. 15 procent zegt ronduit ontevreden te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Fé Research in opdracht van Dove. 639 vrouwen tussen de 20 en 30 jaar in België en Nederland namen deel aan de online enquête.
Bijna de helft van de jonge vrouwen kan zich in het algemeen niet verzoenen met haar spiegelbeeld en is niet uitgesproken tevreden over de manier waarop ze eruitziet.

Het minst mooi vinden ze hun buik (22 procent), de billen (17 procent), het figuur in het algemeen (16 procent) en de borsten (12 procent). De vrouwen zijn wel tevreden over hun ogen. Het gezicht komt op de tweede plaats.
Opvallend is dat Nederlandse vrouwen meer zelfvertrouwen hebben dan Belgische vrouwen. Eén op de drie Nederlandse vrouwen is positief als zij een foto van zichzelf ziet. Tegenover één op de vijf in België. 54 procent van de Nederlandse vrouwen is tevreden over haar uiterlijk. In België is dit 47 procent.

bron: gezondheidsnet.nl 

 

Lees ook:Vrouwen sporten het liefst op maandagavond
Lees ook:Dunste vrouwen wonen in Flevoland
Lees ook:Jongeren willen plastische chirurgie
Lees ook:Vrouwen matig tevreden met borsten
Lees ook:Ruim helft Nederlanders vindt zichzelf te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>