Intervaltraining verbrandt in korte tijd veel calorieën

Dat je met intervaltraining veel calorieën verbrandt is geen geheim. Ik ren met twee vingers in m’n neus (figuurlijk dan hè) dertien kilometer in een uur, maar als ik bijvoorbeeld word uitgenodigd voor een partijtje zaalvoetbal waarbij je continu korte sprintjes moet trekken, dan kun je me na een kwartier al opvegen. Heb ik niet eens de puf nog om twee vingers in m’n neus te steken..

Dat uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je met nog geen drie minuten intensief fietsen al 220 calorieën kunt verliezen, verbaast me op zich dan ook niets. Komt bovendien goed uit in de huidige maatschappij waar iedereen maar tijd tekort komt.

Wie overigens denkt mooi al na drie minuten van het zadel te kunnen stappen en weer in die skinny jeans te passen komt in dit geval (uiteraard) bedrogen uit. Het addertje in dit geval is dat het twee en een halve minuten fietsen  opgedeeld moet worden in blokjes van dertig seconden, die worden afgewisseld met vier minuten trappen zonder weerstand.

“Je verbruikt veel calorieën in een hele korte tijd”, tekent Gezondheidsnet op uit de mond van een onderzoeker, die zijn proefpersonen zowel op een spinningfiets als in rust observeerde. “Bijna alle calorieën verbrandden ze in die twee en een halve minuut, je verbrandt heel weinig tijdens de herstelperiode.”

Hoe dan ook een effectieve work-out die niet veel tijd hoeft te kosten. Als excuus voor dat groeiende buikje opvoeren dat je geen tijd hebt om te trainen gaat dus ook niet op ;-)

Lees ook:Hoe verbrand je elke dag 500 calorieën?
Lees ook:Shoppen is een workout!
Lees ook:Met welke sport verbrand ik de meeste calorieën?
Lees ook:5 manieren om 100 calorieën te verbranden binnen 20 minuten
Lees ook:Waarom weinig slaap je dik maakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Intervaltraining verbrandt in korte tijd veel calorieën

  1. Leef Gezond en wordt oud

    Door middel van korte stukken rennen blijkt efectiever dan lange stukken maar ook de voeding en spier massa is een factor

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>