Heb jij nog aan afvallen gedacht op anti-dieetdag?

dieetHeb jij gisteren nog met tegenzin iets lekkers laten passeren omdat je het niet in je eetschema vond passen? Het zal je wellicht ontgaan zijn maar gisteren was het anti-dieetdag. Een dag die elk jaar op 6 mei wordt gehouden nadat op die dag in 1992 een vijftienjarig meisje zich van het leven beroofde, omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.

Een extreem voorbeeld, maar je kan er niet omheen dat in toenemende mate veel mensen in de huidige prestatiegerichte maatschappij obsessief bezig lijken met hun gewicht en vetpercentage. Anti-dieetdag is in het leven geroepen om eens niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen.

Hoewel ik de laatste zal zijn die zal ontkennen dat zonder op je voeding te letten je nooit heel droog zal worden, heb ik, ijdel als ik ben, nooit echt gedieet. Ik ben teveel liefhebber van een lekker hapje en drankje, en wil gewoon iets eten en/of drinken als  ik daar zin in heb – wat enigszins paradoxaal is, aangezien ik een lichte neiging heb om dik te worden. Dus geef ik weliswaar toe aan mijn verlangens, maar met mate, sport hard en berust verder in het feit dat ik nooit heel droog zal worden.

En dus heb ik gisterochtend na het sporten gewoon lekker in de pauze op het werk een gehaktballetje op brood besteld, ’s avonds een stamppotje gegeten en twee rode wijntjes soldaat gemaakt – omdat het kon en ik er van hou. Wat bovendien moet kunnen, mits je doseert :-) En jij?

Lees ook:Missie sixpack (7): aanstelleritis
Lees ook:Doutzen Kroes: hamburgers en een strak lichaam
Lees ook:Wat nou, dieet; het zijn feestdagen, geniet!
Lees ook:Jongeren positief over rookverbod
Lees ook:Het boetekleed als sportshirt

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Heb jij nog aan afvallen gedacht op anti-dieetdag?

  1. Bas

    Wanneer je aan het afvallen bent is het sowieso slim om om de zoveel dagen een ‘cheatdag’ te houden waar je meer calorieen eet dan je eigenlijk nodig hebt. Dit doe je om je metabolisme te boosten.

    Als je 3 dagen onder je onderhoud eet gaat je lichaam daar zich op aan passen dit zorgt er voor dat ej metabolisme gaat vertragen en je minder calorieen zal verbranden.

    Dit zouden ze dus iedere week moeten houden :)

      /  
  2. LLMM

    je moet sporten das een goede en gezonde manier om af te vallen.
    afvallen op een gezonde manier is de beste manier om het yoyo effect achterwege te laten.

      /  
  3. sjors goemans

    Fitness wordt steeds populairder. Steeds meer mensen gaan het doen. Het is een soort domino-effect onder de jeugd maar, ook ouderen worden steeds meer getrikerd om van de bank af te komen. Jongeren steken elkaar aan om te gaan sporten en willen niet voor elkaar onderdoen. Om sneller het gewenste resultaat te verkrijgen kunnen er supplementen worden gebruikt. Deze helpen om bijvoorbeeld sneller te herstellen of makkelijker te kunnen trainen. Maar veel mensen beginnen zonder dat zij er ook maar iets vanaf weten met trainen. Dit is zonde van de tijd. Door gebruik te maken van de juiste voeding en supplementen kan er makkelijker en sneller vooruitgang worden geboekt.

    Kijk voor meer informatie over de verschillende supplementen op sportsupplementen.info

      /  
  4. Afvallen

    Wanneer je afvallen goed aanpakt en jezelf een betere levensstijl aanleert dan zal je er helemaal niet meer dagelijks mee bezig zijn en is het iets wat je onbewust doet!

      /  
  5. Voedingscentrum

    Ik zelf train al ongeveer 6 jaar bij een fitnesscentrum en heb zelf een anti-(eet schema) dag :P
    Train 6 dagen in de week waar ik shake bij gebruik.
    In die 6 dagen maak ik mijn eigen gezonde maar lekkere eten.
    Als laatst om mijn week lekker af te ronden, eet ik veel vettig dingetjes hhmmm….
    Die ene dag om vettig te eten doet er niet toe, want die dag daarna begint mijn training en voeding weer. Verbrand ik toch :D

    Ik ben 1,90m, 103kg, vet 13%, spiermassa -+ 90kg

    Dus iedereen mag en kan het volgens mij :)

      /  
  6. afvallen en sporten

    Geen twijfel vandaag de dag veel mensen zijn geobsedeerd door hun gewicht. Maar het is alleen omdat ze in eerste instantie geen aandacht besteden aan hun gezondheid en later geconfronteerd met overgewicht problemen. Met regulier werk dat je kunt eten wat je wilt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>